Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 16-22 Ιουλίου 2018

Στο επίκεντρο το έκτακτο ΔΣ της Αναπτυξιακής Καβάλας για την παράταση υποβολής προτάσεων έργων Δημόσιου Χαρακτήρα, αλλά και η αποκατάσταση των ζημιών από το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο έπληξε τον δήμο Νέστου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 16-22 Ιουλίου 2018.

Εναρκτήρια συνάντηση για το έργο Life Prime

Εναρκτήρια συνάντηση για το έργο Life Prime, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018. Στη συνάντηση παρευρέθη και χαιρέτησε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου ενώ την Τρίτη 17 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης στη Νέα Καρυά καθώς και το Δέλτα του Νέστου με λεωφορείο του Δήμου.

Ενημερωτική συνάντηση του ΓΕΩΤΕΕ για το «μέτρο 16-συνεργασία του Π.Α.Α. 2014-2020» για τη δημιουργία επιχειρησιακών σχημάτων συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιουλίου, στο ΚΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ», η οποία αφορούσε το «Μέτρο 16-Συνεργασία του Π.Α.Α. 2014-2020» για τη δημιουργία επιχειρησιακών σχημάτων συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα. Στα εν λόγω σχήματα θα πρέπει να συμμετέχουν υποχρεωτικά αγρότες και συνεταιρισμοί  τους καθώς υπάρχει η δυνατότητα το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αποτελέσει εργαλείο χρηματοδότησης κι εφαρμογής και άλλων καινοτομιών, όπου θα αξιοποιηθεί και η γεωθερμία της περιοχής. Τον Δήμο Νέστου στη συνάντηση εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος. Η συνάντηση ήταν συνδιοργάνωση με τον Δήμο Νέστου, το Γεωτεχνικό  Επιμελητήριο και τον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου.

Έκτακτο ΔΣ της Αναπτυξιακής Καβάλας για την παράταση υποβολής προτάσεων έργων Δημόσιου Χαρακτήρα

Στα γραφεία της Αναπτυξιακής Καβάλας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, έκτακτο ΔΣ με μοναδικό θέμα συζήτησης την παράταση πρόσκλησης υποβολής προτάσεων έργων Δημόσιου Χαρακτήρα που κατέθεσε ο Δήμος Νέστου. Μεταξύ άλλων παρέστησαν  ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Αντιδήμαρχος Θάσου, ο  κ. Κλέαρχος Σαραντίδης (Διευθυντής της ΕΠΣ) κ.α. Ο Δήμαρχος Νέστου ζήτησε παράταση χρονικού περιθωρίου ενός μήνα για να μπορέσει ο Δήμος να καταθέσει τις προτάσεις του, γνωστοποιώντας παράλληλα την έλλειψη μηχανικών στον Δήμο (υπάρχουν μόνο 2) και τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφές των τελευταίων ημερών για τα οποία είναι επιφορτισμένοι οι μηχανικοί του Δήμου προκειμένου να συντάξουν τεχνικά δελτία για τους πληγέντες και να αποζημιωθούν οι ζημιές σε οικοσυσκευές των δημοτών. Δυστυχώς, όπως αναφέρει ο κ. Τσομπανόπουλος, οι συνάδελφοι Δήμαρχοι δεν επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας, απορρίπτοντάς  το αίτημα του Δήμου Νέστου. Ο κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επιφυλάχθηκε για την περαιτέρω στάση και τη συμμετοχή του στην Αναπτυξιακή Καβάλας. Ζήτησε βέβαια να ενημερωθεί, ποιες προτάσεις θα υποβάλλουν οι άλλοι Δήμοι μέχρι τις 30 Ιουλίου και στο βαθμό που θα είναι ολοκληρωμένες. Επισήμανε ακόμη, τη διαφαινόμενη τάση για  «επιλεκτική» ενίσχυση συγκεκριμένων Δήμων. Στο Δ.Σ. παρέστησαν ακόμη ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και ο ειδικός συνεργάτης κ. Τσολάκης Αναστάσιος.

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός ενόψει της γιορτής της Αγίας Μαρίνας στο Μοναστηράκι

Στο γραφικό ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Μοναστηράκι, πραγματοποιήθηκε εσπερινός, παραμονή της γιορτής της Αγίας, την Δευτέρα 16 Ιουλίου. Ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του για τη μεταφορά των κατοίκων του χωριού στο ξωκλήσι. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου στην πλατεία του χωριού. Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και ο τοπικός σύμβουλος κ. Αραμπατζάκης Ιωάννης.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις των Ελευθερίων του δήμου Νέστου για το 2018

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των φετινών Ελευθερίων του Δήμου Νέστου, με μεγάλη επιτυχία από τους Συλλόγους της Χρυσούπολης την περασμένη εβδομάδα. Την Δευτέρα 16 Ιουλίου σύσσωμη η δημοτική ομάδα του Δημάρχου Νέστου παρέστησαν στο γλέντι που διοργάνωση η αθλητική ομάδα του «ΝΕΣΤΟΥ».

Εθιμοτυπική επίσκεψη πρώην και νυν  διοικητή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης στον δήμαρχο Νέστου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου πραγματοποίησαν ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης κ. Χαρούσης Χαρίτων με τον νέο Διοικητή που ανέλαβε επισήμως καθήκοντα, κ. Θαλασσινό Δημήτρη, την Τρίτη 17 Ιουλίου. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρώην Διοικητή για τη μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία τους ενώ συγχαίροντας τον κ. Θαλασσινό για την ανάληψη των καθηκόντων του δεσμεύτηκαν από κοινού για την ομαλή συνέχεια της συνεργασίας των δύο φορέων.

Νέο κύμα έντονων καιρικών φαινομένων έπληξε και πάλι τον δήμο Νέστου

Το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιουλίου, νέο κύμα πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων έπληξε τον Δήμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από το προηγούμενο. Συναγερμός σήμανε άμεσα στην υπηρεσία καθαριότητας. Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους βρέθηκαν στο Δημαρχείο προκειμένου να συσκεφθούν για τα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σε δρόμους αλλά και να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των πολιτών. Όλοι οι εργάτες καθαριότητας ανέλαβαν δράση με τα μηχανήματα του Δήμου, βάζοντας αρχικά σε ισχύ την αντλία στο Χρυσοχώρι ενώ το JCB ανέσυρε τα  μεγάλα όγκου δέντρα που έπεσαν δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, υπάλληλοι και εργάτες ήταν επί ποδός μέχρι αργά το βράδυ. Αργότερα, σημειώθηκε καταγραφή ζημιών από πτώση δέντρων. Ο Δήμος ανέθεσε σε εργολάβο, από πολύ νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας, την κοπή και την απομάκρυνση πολλών δέντρων στις περιοχές του Γηροκομείου, των Κοιμητηρίων Χρυσούπολης, του Κέντρου Υγείας, του πάρκου Χρυσοχωρίου, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης και του Γυμνασίου και Λυκείου Χρυσούπολης. Υπήρξαν καταστροφές στις περιφράξεις των προαναφερθέντων σχολείων και  πάρκων όπου πολύ σύντομα θα αποκατασταθούν. Επειδή εδώ και ένα χρόνο ο ίδιος εργολάβος, είχε κάνει αρκετές παρεμβάσεις με κοπή-κλάδεμα δέντρων με δαπάνη του Δήμου ύψους 120.000 ευρώ αποφεύχθηκαν περισσότερες ζημιές. Υπήρξαν ακόμη διακοπές ρεύματος από πτώσεις δέντρων σε καλώδια της ΔΕΗ  σε Χρυσούπολη, Χρυσοχώρι και Πηγές.

Από το πρωί της επόμενης ημέρας (Τετάρτη 18 Ιουλίου), ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, έκαναν αυτοψία στα σημεία που υπήρξαν πτώσεις δέντρων. Υπήρξε συντονισμός έργου με τον εργολάβο προκειμένου να δοθούν προτεραιότητες σε επικίνδυνα σημεία για την ασφάλεια των πολιτών.

Ενέργειες του Δήμου για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία της 18ης Ιουλίου

  • Ύστερα από έγγραφο του Δημάρχου Νέστου προς τον Στρατηγό κ. Καμπά Γεώργιο το γκρέιτερ του στρατού επιχείρησε στην Αβραμηλιά, στο Νέο Ξεριά, στη Ζαρκαδιά, στο Διαλεκτό, στο Ποντολίβαδο, στην Πετροπηγή , στην Πέρνη και στην Γραβούνα για την αποκατάσταση των δρόμων.
  • Ο Δήμος Νέστου μίσθωσε ειδικό μηχάνημα από ιδιώτη για την αποκατάσταση των δρόμων σε Γέροντα, Πετροπηγή, Πέρνη και Γραβούνα.
  • Ο Δήμος Νέστου ανέθεσε σε ιδιώτη εργολάβο την κοπή επικίνδυνων δέντρων στη Χρυσούπολη.
  • Ο Δήμος Νέστου ανέθεσε σε ιδιώτη εργολάβο τις αποφράξεις φρεατίων σε  Χρυσούπολη και Χρυσοχώρι.
  • Ο Δήμος Νέστου ανέθεσε σε ιδιώτη εργολάβο την άντληση υδάτων με βυτιοφόρο από τα οικόπεδα των δημοτών.

Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Ιουλίου με ιδιαίτερη έμφαση στη θεομηνία που έπληξε τον δήμο Νέστου

Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδρίασε την Τετάρτη 18 Ιουλίου. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ενημέρωσε στα εκτός ημερησίας θέματα για:

  • Τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής που αφορούσαν την θεομηνία που έπληξε πρόσφατα το Δήμο Νέστου.
  • Τις ενέργειες και τις επαφές που είχε στα Υπουργεία στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα
  • Την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων στον ΕΛΓΑ (1.500 αιτήσεις)
  • Τον έλεγχο των αιτήσεων των πληγέντων από επιτροπές του Δήμου
  • Τη δημοσίευση της απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή στο ΦΕΚ
  • Τις επαφές με τη Spiecapag μετά το εξώδικο που κατέθεσε ο Δήμος
  • Την ανάδειξη μειοδότη (Φραγκίδης Ο.Ε.) με έκπτωση 46,52% που προέκυψε από τον διαγωνισμό για τις  ασφαλτοστρώσεις του Δήμου, ύψους 1.000.000 ευρώ
  • Την έγκριση για τη προμήθεια 1.000 περίπου γραμματοθυρίδων σε Ξεριά, Πέρνη, Γράβουνα, Πετροπηγή.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η πρόθεση του Δήμου να υποβάλλει πρόταση ένταξης έργων στο πρόγραμμα Leader της Αναπτυξιακής.

Επίσης εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για τη προμήθεια εξοπλισμού σε αγροτικά ιατρεία του Δήμου μέσα από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

«Πλάι στο Κύμα 2018» με μεγάλα αστέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε στα ΜΜΕ την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 για το φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα 2018» στο αναψυκτήριο COCO του κ. Λεπίδα Γιώργου από τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο προκειμένου να δοθούν οι λεπτομέρειες του φεστιβάλ. Στην συνέντευξη παρέστησαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδης. Ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στα ονόματα των καλλιτεχνών, στις τιμές των εισιτηρίων, στην δωρεάν είσοδο των ατόμων ΑμεΑ, στα επιπλέον δρομολόγια του ΚΤΕΛ και στην αίτηση προς τις Ναυτιλιακές για τα ferry boats προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της Θάσου. Υπήρξε μπουφές και καφές για τα ΜΜΕ και αναμνηστικό δώρο ένα καπέλο με το λογότυπο του φεστιβάλ. Φέτος, αξίζει να σημειωθεί πως το μέγεθος των ονομάτων των καλλιτεχνών είναι μεγάλο αφού πρόκειται για τραγουδιστές πρώτης γραμμής και γενικής αποδοχής. Πρόκειται λοιπόν για τους: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση και Αντώνη Ρέμο. Ο Δήμος Νέστου θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου το φεστιβάλ να διεξαχθεί με ασφάλεια για τους καλλιτέχνες αλλά κυρίως για τους επισκέπτες.

Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ αναβλήθηκε (διαβάστε σχετικά εδώ), λόγω του εθνικού πένθους το οποίο κηρύχθηκε για τους νεκρούς στην Αττική από τις πυρκαγιές.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στον δήμο Νέστου

Τον Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τη συζήτηση που είχαν μεταξύ τους, αναφέρθηκε στις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Νέστου, στις ενέργειες που προέβη για τη χρηματοδότηση του Δήμου καθώς και σε άλλα θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Καβάζης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Αργυράκης Σ.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία σε Χρυσούπολη και Πλαταμώνα

Παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία, 19 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη κατάνυξη οι  εσπερινοί στους ομώνυμους Ιερούς  Ναούς Χρυσούπολης και Πλαταμώνα. Στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία του Πλαταμώνα παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γαβριηλίδης και ο κ. Τσαλικίδης Γεώργιος. Ακολούθησε με μεγάλη λαμπρότητα η περιφορά της εικόνας υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέστου. Στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο Γηροκομείο Χρυσούπολης το Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης.

Ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία, ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στη  λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του Γηροκομείου Χρυσούπολης όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανος. Τον Δήμαρχο Νέστου συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καραγεωργίου.

Παράδοση-παραλαβή της διοίκησης στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή της διοίκησης στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης, την Παρασκευή 20 Ιουλίου. Σε κλίμα συγκίνησης αποχώρησε ο μέχρι πρότινος διοικητής του αποσπάσματος κ. Χαρούσης Χαρίτωνας. Τη  διοίκηση αναλαμβάνει ο νέος διοικητής κ. Θαλασσινός Δημήτρης. Ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στην επίσημη τελετή ενώ λίγο αργότερα δώρισε στο απελθόντα Διοικητή το έμβλημα του Δήμου σε πλακέτα ευχαριστώντας τον για την αγαστή συνεργασία που είχαν μεταξύ τους.

Γιορτή καρπουζιού 2018 στο Ερατεινό με μεγάλη επιτυχία

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερατεινού διοργάνωσε την καθιερωμένη ετήσια  Γιορτή Καρπουζιού στον αύλειο χώρο του συλλόγου τους. Πλήθος κόσμου παρέστη στην επιτυχημένη εκδήλωση, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε πρωτίστως στις επικείμενες καταστροφές των αγροτών μας και των παραγωγών καρπουζιού.  Όπως ανέφερε, χάθηκε το 80% περίπου της παραγωγής καρπουζιού. Κλείνοντας συνεχάρη το ΔΣ του Συλλόγου για την υψηλού επιπέδου οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και της προβολής του τοπικού τους προϊόντος. Τον Δήμαρχο Νέστου συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββαΐδης, η κα Αργυρέλη, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καραγεωργίου και κ. Χατζηγερακούδης.