Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 23-29 Ιουλίου 2018

Αντιπλημμυρικά έργα και απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή στην ατζέντα του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 23-29 Ιουλίου 2018.

Αναβολή του φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα» λόγω εθνικού πένθους

Ο Δήμος Νέστου, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος λόγω της πύρινης λαίλαπας, η οποία προκάλεσε την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών στην Αττική, την καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών και περιουσιών ανέβαλε την διεξαγωγή του τριήμερου φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα» 27 έως 29 Ιουλίου 2018,ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού στα θύματα της πυρκαγιάς. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Επίσκεψη του προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του προέδρου του ΚΑΠΕ στο γραφείο του δημάρχου Νέστου

Ο πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτης και ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) κ. Τσολακίδης επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο γραφείο του, την Τρίτη 24 Ιουλίου. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι  τρόποι χρηματοδότησης έργων του Δήμου Νέστου.

Ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης στον δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδης Παναγιώτης με στελέχη των ΑΝΕΛ του Νομού Καβάλας  την Τρίτη 24 Ιουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το Δήμο Νέστου καθώς και τους τρόπους βοήθειας.

Ξεκίνησαν τα θαλάσσια μπάνια για τα μέλη του ΚΑΠΗ

Ξεκίνησαν, και φέτος τα θαλάσσια μπάνια για τα μέλη του ΚΑΠΗ την Τρίτη 24 Ιουλίου, στην παραλία Τιμαρίου. Ο Δήμος διέθεσε τρία λεωφορεία ημερησίως καλύπτοντας το κόστος ενώ τα μέλη συνοδεύουν  μία φυσιοθεραπεύτρια (η οποία κάνει κινησιοθεραπεία στα μέλη του ΚΑΠΗ μέσα στη θάλασσα) και οι νοσηλεύτριες  του Δήμου Νέστου.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι εσπερινοί της Αγίας Άννας, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της Αγίας Άννας στο λόφο στην περιοχή της Ποντιάδος, ενόψει της εορτής της, την Δευτέρα 23 Ιουλίου. Πλήθος πιστών παρέστη στο εκκλησάκι μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης και κ. Σαββαΐδης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου. Ο π. Αδαμάντιος ευχαρίστησε το Δήμο Νέστου για τον καθαρισμό του αύλειου χώρου.

Στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στις Πηγές, την Τετάρτη 25 Ιουλίου ,παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους κ. Χατζηγερακούδη, κ. Καραγεωργίου και κ. Μαυροθαλασσίτη. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, ενώ αργότερα παρακάθισαν σε τραπέζι της ομάδας, η οποία ανέβαλε τον χορό λόγω της τραγωδίας από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής (25/07/2018) στο Προάστιο Χρυσούπολης, το Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαΐδης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης, ενώ στην Γραβούνα ο Αντιδήμαρχος Κ. Τουμπεκτσής και η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη.

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Εργατικές Κατοικίες Χρυσούπολης. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαΐδης και κα. Κοσμίδου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα, Παρασκευή 27 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Βαλσαμίδη παρέστησαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο χωριό του Αγίου Κοσμά. Μετά τη θεία λειτουργία ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παρευρισκομένους και να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν.

Την ίδια ημέρα, ο Δήμαρχος Νέστου με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων επισκέφθηκαν το έργο κατασκευής τοιχίου κατά μήκους του δρόμου που λειτουργεί ως κράσπεδο και οδηγεί τα όμβρια  στην υποκείμενη κοίτη του ρέματος στη Ζαρκαδιά, ενώ αργότερα μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο Πέρνης όπου συνάντησαν τον Πρόεδρο της ομάδας του χωριού προκειμένου να συζητήσουν την παραχώρηση της αίθουσας στον αθλητικό σύλλογο για να την αξιοποίησή της ως γυμναστήριο.

Στην Περιφέρεια ο δήμαρχος Νέστου για την ένταξη αντιπλημμυρικών έργων

Τον σύμβουλο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Παράσχου Αναστάσιο, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, την Τετάρτη 25 Ιουλίου. Ο Δήμαρχος Νέστου, κατέθεσε αίτημα του Δήμου, για την ένταξη του έργου «Αντιπλημμυρικά της Εγνατίας» για το οποίο υπάρχει ώριμη μελέτη, καθώς και για επιχορήγηση άλλων αντιπλημμυρικών έργων και αποκατάστασης δρόμων. Υπήρξε σύντομη συνάντηση με Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Μέτιο, ο οποίος υποσχέθηκε να επισκεφθεί σύντομα το Δήμο Νέστου.

Συνάντηση στο δημαρχείο για την απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από πρόσκληση-πρωτοβουλία του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, την Τετάρτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΟΛΚ κ. Ηλιάδης,  εκπρόσωποι των Ναυτιλιακών Εταιρειών, του Αστυνομικού Τμήματος, του Λιμενικού Κεραμωτής, ο πρόεδρος των επαγγελματιών Κεραμωτής κ. Γκριτζελάκης και ο κ. Σωτηριάδης- εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή τους για το θέμα της μη διέλευσης από τον Δήμαρχο, καθώς και η πρόθεση του Δήμου να μην αιφνιδιάσει παρόλο που το γνώριζαν όλοι εδώ και χρόνια. Δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος από τον Δήμο Θάσου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και ο πρόεδρος του ΟΛΚ ανέφεραν πως θα στηρίξουν την απόφαση του Δήμου Νέστου ενώ από την πλευρά της η αστυνομία θα προχωρήσει σε εφαρμογή. Τέλος, υπήρξε πρόταση καλής θέλησης από τον Δήμαρχο Νέστου, μόνο για φέτος, να επιτραπεί η διέλευση μόνο για τα δύο πρώτα πρωινά δρομολόγια.

Ετήσιο μνημόσυνο του εκλιπόντα μητροπολίτη ΙΜΦΝΘ κυρού Προκοπίου

Την Κυριακή 29 Ιουλίου, τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του εκλιπόντα Μητροπολίτη ΦΝΘ κυρού Προκοπίου στον Άγιο Παύλο Καβάλας, όπου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΙΜΦΝΘ κ. Στεφάνου. Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Μητροπολίτη κυρού Χρυσοστόμου, κυρού Αλεξάνδρου και κυρού Προκοπίου, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του Ιερού Ναού. Αργότερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού ιδρύματος «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων» στην Ιερά Μονή του Αγίου Σίλα όπου μετονομάστηκε σε «Προκόπειο Ίδρυμα» προς τιμήν του εκλιπόντα δημιουργού του. Μετά και την τελετή των εγκαινίων η Μητρόπολη παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των παρευρισκόμενων στο ξενοδοχείο Lucy.

Παραχώρηση πρώην Δημοτικού Σχολείου Γέροντα στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Διδυμαίο Απόλλωνα» προκειμένου να ενταθεί σε πρόγραμμα Leader

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε ομόφωνα η χρήση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γέροντα για εννιά χρόνια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέροντα «Διδυμαίο Απόλλωνα» προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα Leader.

Διακοπή ρεύματος στα ΦΟΠ του ΔΕΔΔΗΕ προκάλεσε συσκότιση στην Χρυσούπολη

Το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Ιουλίου, υπήρξε διακοπή ρεύματος στα ΦΟΠ του ΔΕΔΔΗΕ όλων των οδών της Χρυσούπολης. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης ενημέρωσε άμεσα τον ΔΕΔΔΗΕ, του οποίου αποκλειστική ευθύνη είναι η αποκατάσταση βλαβών τους και ο οποίος δυστυχώς για πολλοστή φορά δεν ενήργησε άμεσα αφήνοντας στο σκοτάδι για δύο ημέρες την πόλη της Χρυσούπολης. Να σημειωθεί ότι έχει αποσταλεί εδώ και πολύ καιρό έγγραφο από τον Δήμο στους υπεύθυνους καθώς το φαινόμενο είναι πολύ συχνό το τελευταίο διάστημα.