Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 3-7 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση Τσομπανόπουλου-Μέτιου για έργα στον δήμο Νέστου-Τοποθέτηση πινακίδων για την απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή και η δημιουργία ανοιχτού εμπορικού κέντρου στη Χρυσούπολη

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 3-7 Σεπτεμβρίου 2018.

Συνάντηση Τσομπανόπουλου-Μέτιου για έργα στον δήμο Νέστου

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Μέτιου Χρήστου με τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου συνάντηση μεταξύ των καθώς και του συμβούλου του για τεχνικά θέματα κ. Παράσχου Τάσου, αλλά και του Προϊσταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας Π.Ε. Καβάλας κ. Καραβά Θωμά, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Παρέστησαν ακόμη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου και κ. Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γαβριηλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Τουμπεκτσής και κ. Παναγιωτίδης, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφας καθώς και η σύμβουλος του Δημάρχου σε τεχνικά θέματα κα Βαρελίδου. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αρχικά, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για την παρουσία του στο Δήμο και στη συνέχεια του κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις για την εκτέλεση  αναγκαίων έργων  προκειμένου να θωρακιστεί ο Δήμος αντιπλημμυρικά, γεγονός που θα σώσει την περιοχή για πολλά χρόνια.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν τα εξής:

  • Το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας-αποχέτευσης όμβριων στην Εγνατία Οδό της Χρυσούπολης, προϋπολογισμός ύψους 3.500.000 ευρώ, ένα σημαντικότατο έργο που θα συμβάλλει στην ανακούφιση από τις πλημμύρες, της οδού Μαριού, της Ποντιάδος, της  περιοχής Γυμνασίου και γενικότερα όλης της πόλης της Χρυσούπολης. Το έργο κατατέθηκε για ένταξη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στην Περιφέρεια. Με επιστολή του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ζήτησε  την ένταξή του.
  • Το αντιπλημμυρικό έργο για την εκτόνωση της λίμνης «Αλατζάγκιολα» στην Δ.Ε. Χρυσούπολης, προϋπολογισμός ύψους 1.000.000 ευρώ.
  • Το έργο για την αντιμετώπιση υδραυλικής ανεπάρκειας κεντρικού καναλιού αποχέτευσης ομβρύων στο Χρυσοχώρι, προϋπολογισμός ύψους 500.000 ευρώ.
  • Η αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη Ζαρκαδιά έως τη δεξαμενή του Ποντολιβάδου, προϋπολογισμός έργου, ύψους 1.400.000 ευρώ.
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, προϋπολογισμός ύψους 500.000 ευρώ.
  • Την κατασκευή συμπληρωματικών αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Γραβούνας, προϋπολογισμός ύψους 500.000 ευρώ.

Επιπλέον, συζητήθηκε η αναγκαιότητα κατασκευής νέου λιμανιού πλησίον του «Καρνάγιου» στη Κεραμωτή προκειμένου να αποσυμφορηθεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί τους θερινούς μήνες στο υπάρχον.

Για όλα τα παραπάνω έργα ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Μέτιος ανταποκρίθηκε θετικά τονίζοντας την αναγκαιότητά τους και την άμεση εκτέλεσή τους προκειμένου να θωρακιστεί ο Δήμος Νέστου για τα επόμενα χρόνια κυρίως για το μεγαλεπήβολο αντιπλημμυρικό έργο.

Δεν έλειψαν όμως και τα κωμικοτραγικά  περιστατικά από κάποιους,  που μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση Περιφερειάρχη-Δημάρχου  αντί να ασχοληθούν με την ουσιαστική  ατζέντα της συνάντησης, σχολίαζαν τους παρευρισκομένους, το ποιος τους κάλεσε και το ποιοι απουσίαζαν!!! Έντονη ήταν και η διαμαρτυρία του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης βάσει των δημοσιευμάτων στον τύπο, ο οποίος για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο «αγαπάει» τον τόπο του προτιμώντας μάλιστα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να μην προβεί ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ στην ένταξη των έργων για να μην πιστωθούν αυτά  στη σημερινή διοίκηση, με όλες τις καταστροφικές συνέπειες  για το τόπο. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ένας  πολιτικός παλιάς κοπής, τύπου «Μαυρογιαλούρου». Αντί λοιπόν ορισμένοι κύριοι να αναζητούν τις προσκλήσεις των παρευρισκομένων ας κάνουν την αυτοκριτική τους για το είδος της αντιπολίτευσης που ασκούν αφού εδώ και τέσσερα χρόνια δεν επισκέφθηκαν ποτέ το γραφείο του Δημάρχου  όχι μόνο για να συνεργαστούν σε   ζωτικά για τους πολίτες θέματα αλλά ούτε για να συζητήσουν θέματα του Δήμου για τα οποία δήθεν ασκούν κριτική. Αρκούνται  μόνο στην στείρα αντιπολίτευση του καναπέ και του χαβαλέ.

Ξεκίνησαν τη λειτουργιά τους οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Νέστου για τη νέα σχολική περίοδο

Άνοιξαν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Νέστου με όλο το  προσωπικό να βρίσκεται στις θέσεις τους προκειμένου να υποδεχθεί τα μικρά παιδιά που θα φοιτήσουν  τη νέα σχολική  χρονιά. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με το νέο πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη επισκέφθηκαν τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου την Τετάρτη και την Πέμπτη 5 και 6 Σεπτεμβρίου προκειμένου να υπάρξει γνωριμία του νέου  προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑ με το προσωπικό. Κατά την επίσκεψή τους έγινε η πρώτη καταγραφή των λειτουργικών αναγκών των Παιδικών Σταθμών ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν  και τις εργασίες ολοκλήρωσης του βρεφικού σταθμού στον Β’ Παιδικό Σταθμό. Σημειώνεται ότι φέτος για 1η  φορά στον Δήμο Νέστου θα λειτουργήσουν δύο τμήματα βρεφικών σταθμών (Α’ Παιδικός-Β’ Παιδικός Σταθμός). Επίσης ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες ανακαίνισης του Παιδικού Σταθμού Αγιάσματος.

Σε κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου τα μέλη του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης για αναψυχή

Στις κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου μετέβησαν 58 μέλη του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης προκειμένου να περάσουν μια ξένοιαστη περίοδο αναψυχής από τις 3 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2018, με λεωφορείο του Δήμου Νέστου. Τους κατασκηνωτές-μέλη του ΚΑΠΗ στη Νέα Πέραμο επισκέφθηκαν ο νέος πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης με την Αντιπρόεδρο κα Αργυρέλη την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.

Μάγεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης στο φεστιβάλ VIA EGNATIA με τη χορωδία του

Στο φεστιβάλ VIA EGNATIA, στο πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα βρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου όπου παρακολούθησαν την εξαιρετική  χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης ο οποίος συμμετείχε στο φεστιβάλ, σε μια εξαιρετική βραδιά για τους παρευρισκόμενους.

Παραλαβή και τοποθέτηση πινακίδων που βάζει τέλος στη διέλευση βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή

Πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Νέστου, η παραλαβή των πινακίδων για την απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου. Από την επόμενη ημέρα κιόλας, συνεργείο του Δήμου ξεκίνησε την τοποθέτησή τους. Πρόκειται για μια ρύθμιση που θα βάλει τέλος στα προβλήματα των δρόμων αλλά και των οικιών των κατοίκων της Κεραμωτής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας στον δήμαρχο Νέστου για τη δημιουργία ανοιχτού εμπορικού κέντρου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν τη δημιουργία ανοιχτού εμπορικού κέντρου για περίπου 50 εμπορικές επιχειρήσεις στη Χρυσούπολη. Ο Δήμαρχος Νέστου κατέθεσε τις προτάσεις του για τη περιοχή της Βενιζέλου που προτείνει τη δημιουργία του , η οποία απαιτεί βεβαίως και  τη σύμπραξη του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης. Η επιχορήγηση αυτού του προγράμματος θα είναι προϋπολογισμού ύψους 1.900.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα επιδοτηθούν με το ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου να αντικαταστήσουν τα εξωτερικά τους κουφώματα.

Εδώ οι αντλίες, εκεί οι αντλίες πού… ήταν οι αντλίες τελικά;

Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να μη καταλαβαίνουν την ουσία της καταγγελίας μας, εμείς θα συνεχίσουμε να αναφερόμαστε στην 8χρονη παράνομη φύλαξη των 3 αντλιών στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ από τη προηγούμενη διοίκηση στερώντας από τους πολίτες του Δήμου τις υπηρεσίες για το σκοπό που αγοράστηκαν. Ας αναλάβουν επιτέλους κάποιοι τις ευθύνες τους και κάποιοι άλλοι τον έλεγχο  της κακοδιαχείρισης από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

1η Εκτελεστική Επιτροπή με τους νέους αντιδημάρχους και προέδρους στο γραφείο του δημάρχου για νέα έργα και παρεμβάσεις

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση εκτελεστικής επιτροπής , στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, παρουσία των νέων Αντιδημάρχων, του προέδρου ΔΣ και των  προέδρων των Νομικών Προσώπων προκειμένου να προγραμματίσουν έργα και παρεμβάσεις για τον Δήμο.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Γενέσιο της Θεοτόκου σε Ερατεινό, Χαϊδευτό και Ποντολίβαδο-Λαϊκό γλέντι από τον Σύλλογο Ποντίων

Στον εσπερινό του του Ι. Ναού του Ερατεινού για την παραμονή της μεγάλης εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, παρευρέθη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου και τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα κ. Παπαθεοδώρου, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, καθώς και γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερατεινού όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου με τους Αντιδημάρχους του, αλλά και δημοτικούς συμβούλους. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην κάλυψη της φιλοξενίας της αντιπροσωπείας των Σέρβων για το πανηγύρι του χωριού.

Στον εσπερινό του Ι. Ν. του Χαϊδευτού παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μαυροθαλασσίτη, ενώ στον εσπερινό του Ποντολιβάδου παρέστη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος.

Στο γλέντι που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι πρόεδροι Α/θμιας και Β/θμιας κα Χατουτσίδου και κα Ψυλλίδου.

*Δελτίο Τύπου