Απάντηση του δημάρχου Νέστου για το «χρίσμα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι αναφέρει ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος για τη δήλωση στήριξης από το κυβερνητικό κόμμα-Αναλυτικά οι δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2019

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2019.

Συνάντηση πρωθυπουργού και δημάρχου Νέστου

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα Αλέξη στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», τη Δευτέρα 6 Μαΐου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ΑΜ-Θ. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το γεωθερμικό πεδίο που υπάρχει στην περιοχή του Ερατεινού. Ο κ. Τσομπανόπουλος τον ενημέρωσε σχετικά, ενώ δεν παρέλειψε να του αναφέρει παρά του σύντομου χρόνου που είχαν στη διάθεσή τους για τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Τον Δήμαρχο Νέστου συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου και κ. Παπαθεοδώρου, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης.

Με μεγάλη κατάνυξη εορτάστηκε ο Ιωάννης ο Θεολόγος στον Παράδεισο

Στον εσπερινό του Ι. Ναού του Ιωάννη του Θεολόγου στον Παράδεισο παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παραμονή της εορτής του αγίου όπου με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών. Μετά τη λειτουργία ακολούθησε η περιφορά της εικόνας υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου διοργάνωσε στη συνέχεια εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία όπως κάθε φορά. Τον Δήμαρχο Νέστου συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι  κ. Παπαθεοδώρου, ο κ. Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης.

Μαζική συμμετοχή πολιτών και συμβούλων στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Πορεία με Όραμα»

Το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία παρουσία πλήθους πολιτών τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Πορεία με Όραμα» του Δημάρχου Νέστου και  εκ νέου υποψηφίου κ. Τσομπανόπουλου Ευάγγελου. Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Τιμόθεος. Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρουσίασε στην πρώτη επίσημη ομιλία του το πρόγραμμα του Συνδυασμού, καθώς και όλους τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του. Ο Δήμαρχος Νέστου ανέπτυξε νωρίτερα και τον απολογισμό της διοίκησής του. Όσα αποκαλυπτικά ειπώθηκαν στην ομιλία του πυροδότησαν τον διάλογο μεταξύ των πολιτών που παρέμειναν στο εκλογικό κέντρο μέχρι αργά.

Ξεκίνησαν οι δημόσιες ομιλίες του δημάρχου Νέστου

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ξεκίνησε τις προγραμματισμένες δημόσιες  ομιλίες του συνδυασμού του οποίου ηγείται  «Πορεία με Όραμα», με πρώτη αυτήν στο Ποντολίβαδο την Πέμπτη 9 Μαΐου. Ακολούθησε την Παρασκευή 10 Μαΐου ομιλία στην Ζαρκαδιά, ενώ το Σάββατο 11 Μαΐου ο Δήμαρχος μίλησε στο Ερατεινό. Το πρωί  της Κυριακής 12 Μαΐου ο Δήμαρχος Νέστου μίλησε στο χωριό του Κεχροκάμπου όπου πραγματοποιήθηκε και αφιέρωμα στη Γιορτή της Μητέρας (παράλληλα ο Δήμαρχος έστειλε μήνυμα τιμώντας όλες τις μητέρες του Δήμου και ιδιαίτερα στη δική του μητέρα). Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Κεχροκάμπου όπου εκεί ο π. Γαβριήλ ευχαρίστησε τον Δήμο Νέστου για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν  στην χώρο της εκκλησίας καθώς και στην κατασκευή οστεοφυλακίων στα Κοιμητήρια. Σε όλες τις ομιλίες ο Δήμαρχος Νέστου έκανε αναφορά γενικότερα στην πορεία της διοίκησής του στον Δήμο Νέστου αυτά τα 5 χρόνια και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις και τα έργα που έγιναν στα χωριά όπου μιλούσε, καθώς και σε αυτά που προγραμματίζει να γίνουν στην επόμενη τετραετία. Στο κλείσιμο της κάθε ομιλίας ο Δήμαρχος Νέστου παρουσίαζε τα ονόματα τοπικών και δημοτικών συμβούλων.

Εισήγηση του δημάρχου Νέστου σε ημερίδα στην Ξάνθη για την επένδυση στη Γεωθερμία

Την Παρασκευή 10 Μαΐου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συμμετείχε ως εισηγητής σε ημερίδα στην Ξάνθη με θέμα την Γεωθερμία. Εκεί ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επένδυση του θερμοκηπίου στο γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού από την εταιρεία Selecta. Η εισήγησή του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις προσελκύοντας το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Ανακηρύχτηκε επίσημα ο συνδυασμός «Πορεία με Όραμα» από το Πρωτοδικείο

Το Σάββατο 11 Μαΐου ανακηρύχθηκε επίσημα ο Συνδυασμός «Πορεία Με Όραμα» του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου από το Πρωτοδικείο Καβάλας.

Στην πετυχημένη θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρνης ο δήμαρχος Νέστου

Την θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρνης «Της κακομοίρας» παρακολούθησε  το Σάββατο 11 Μαΐου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος σ΄ ένα κατάμεστο θέατρο όπου πλήθος κόσμου παρέστη για να παρακολουθήσει την παράσταση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγεωργίου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου για την οικονομική ενίσχυση.

Τον τελικό του πρωταθλήματος για την ομάδα του Νέστου παρακολούθησε ο δήμαρχος Νέστου

Στον τελικό του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Νέστου και της ομάδας από τα Τρίγλια Χαλκιδικής παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαΐδη, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσή και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Το σκορ ήρθε 0-1. Πλήθος φιλάθλων τίμησε την τοπική ομάδα.

Με συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μητέρας από το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης

Την Κυριακή 12 Μαΐου τα μέλη του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης τίμησαν τη Γιορτή της Μητέρας με μια συγκινητική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ. Πλήθος μελών συμμετείχαν στην εκδήλωση όπου προσφέρθηκαν εδέσματα. Ζωντανή μουσική πλαισίωσε την εκδήλωση, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν στις μητέρες λουλούδια, καθώς και από ένα ποίημα αφιερωμένο σ΄αυτές. Μεταξύ των μελών παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη, οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου και κα Ψυλλίδου, καθώς και οι κυρίες Λαζαρίδου, Θεοφιλίδου και Νικηφορίδου.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τιμήθηκε η 100η επέτειος από τη Γενοκτονία των Ποντίων από τον Σύλλογο Ποντίων Νέστου

Το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου, ο Σύλλογος Ποντίων Επαρχίας Νέστου τίμησε την Γενοκτονία των Ποντίων με μια συγκινητική εκδήλωση προς τιμήν και μνήμη των σφαγιασμένων  Ποντίων. Πλήθος κόσμου παρέστη στην πλατεία Ποντίων όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, ενώ αργότερα ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασιλειάδη ο οποίος έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο όπου αναφέρθηκε στο ιστορικό και στη σπουδαιότητα της Γενοκτονίας που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια μνήμης. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Νέστου απέστειλε επιστολή στον Δήμο με αίτημα για τη μετονομασία  δρόμου σε 19η Μαΐου.

Απάντηση του δημάρχου Νέστου για το «χρίσμα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή πρόσφατα σχόλια στο διαδίκτυο, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όπως στην πρώτη μας θητεία, που ολοκληρώνεται, πορευτήκαμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και συνεργαστήκαμε με όλους τους θεσμικούς φορείς και αξιωματούχους χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και παρωπίδες, έτσι και στη δεύτερη θητεία μας, θα παραμείνουμε υπερκομματικοί και πολυσυλλεκτικοί γιατί αυτό είναι το αίτημα και η ειδοποιός διαφορά του καιρού μας.

»Ο καιρός των κομματικών χρισμάτων έχει περάσει ανεπιστρεπτί κι αυτοί που εκλιπαρούν να το πάρουν για να το εκμεταλλευτούν είναι έτοιμοι με την πρώτη ευκαιρία να το “παίξουν” ανεξάρτητοι. Από την πρώτη στιγμή της νέας μας προεκλογικής εκστρατείας απευθυνθήκαμε στα κοινοβουλευτικά κόμματα (ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΚΙΝ.ΑΛ. και Ν.Δ.), ζητήσαμε τη στήριξή τους και υπογραμμίσαμε πως κάθε στήριξη για το καλό του Δήμου μας θα είναι ευπρόσδεκτη, η δε σχετική αλληλογραφία είναι στη διάθεση κάθε καλόπιστου δημότη και άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τις τρεις αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές.

»Προχθές η κυβερνητική παράταξη ανακοίνωσε τη στήριξή της και την ευχαριστούμε και το ίδιο αναμένουμε πως θα κάνουν και τα άλλα δύο κόμματα, γνωρίζοντας βέβαια πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματός του υπογράμμισε πως εκλογικές στηρίξεις θα δοθούν μόνο για τις Περιφέρειες και τους πολύ μεγάλους Δήμους, ώστε να αφεθούν αβίαστα οι τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν, μακριά από μικροκομματικές παρεμβάσεις, τα αυτοδιοικητικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να νοικοκυρέψουν τον τόπο τους και όχι να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους.

»Ικανά πρόσωπα με διαφορετικές κομματικές τοποθετήσεις στελεχώνουν τον συνδυασμό μας με πρώτιστο και κοινό ενδιαφέρον να καλυτερεύσει η ζωή και η καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Η νίκη του συνδυασμού μας στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 θα είναι μεγάλη και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να της φορέσει κομματικό καπέλο και να την καπηλευθεί».

*Δελτίο Τύπου