Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 13-19 Μαΐου 2019

Σε προεκλογικό «πυρετό» η παράταξη της διοίκησης του δήμου-Ο απολογισμός της διοίκησης και τα οικονομικά πεπραγμένα-Δεν ξέχασε ο δήμος την πιο θλιβερή μέρα του Ποντιακού Ελληνισμού

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 13-19 Μαΐου 2019.

Συνεχίζονται οι προεκλογικές ομιλίες του δημάρχου Νέστου σε Τοπικές Κοινότητες του δήμου

Συνεχίζονται οι ομιλίες του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νέστου όπου παρουσιάζει τον απολογισμό της διοίκησής του, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στην παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού, στα μελλοντικά έργα καθώς και  στις απαντήσεις σε ψευδή σχόλια της αντιπολίτευσης. Τέλος, με το κλείσιμο των ομιλιών ο Δήμαρχος Νέστου παρουσιάζει υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους.

Συγκεκριμένα:

  • Την Δευτέρα 13 Μαΐου ο Δήμαρχος μίλησε στη Νέα Καρυά
  • Την Τρίτη 14 Μαΐου ο Δήμαρχος και οι υποψήφιοι του βρέθηκαν στο χωριό της Πέρνης
  • Την Τετάρτη 15 Μαΐου ο Δήμαρχος μίλησε στο Νέο Ξεριά
  • Την Τετάρτη 16 Μαΐου ο Δήμαρχος μίλησε στην Πετροπηγή
  • Στο Αγίασμα μίλησε την Παρασκευή 17 Μαΐου
  • Το Σάββατο 18 Μαΐου μίλησε στη Γραβούνα
  • Την Κυριακή 19 Μαΐου μίλησε το πρωί στην Λεκάνη ενώ το βράδυ στο Προάστιο

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως όλες οι συγκεντρώσεις ήταν πολυπληθείς και αυτό αποδεικνύει την συσπείρωση των πολιτών στο πρόσωπο του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου.

Ενδεικτικά σημεία της ομιλίας του Δημάρχου

Γεωθερμία

  • Ολοκληρώσαμε το έργο της Γεωθερμίας στις 31/12/2015 ενημερώνοντας τους αγρότες με ημερίδες και ενυπόγραφα
  • Καταφέραμε να φέρουμε την επένδυση της Selecta δημιουργώντας 100 θέσεις εργασίας, αποφέροντας 100.000 ευρώ ετησίως στα έσοδα της ΔΕΥΑΝ
  • Έτυχε η επένδυση αυτή του θερμοκηπίου της Selecta γενικής αποδοχής αλλά και τριών μεγάλων διακρίσεων πανελλαδικά
  • Μία εκ των δύο γεωτρήσεων παραμένει ανενεργή μέχρι σήμερα έχοντας τη δυνατότητα οι αγρότες της περιοχής του Ερατεινού να συνδεθούν όποτε το θελήσουν
  • Αίτημα στις 2/9/2014 από τον γιο του πρώην δημάρχου να του παραχωρηθεί το οικόπεδο δίπλα στη μια γεώτρηση
  • Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου να του παραχωρηθεί η οποία ανακλήθηκε εντός του επόμενου μήνα

Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

  • Εισπράτταμε 70.000 ευρώ ετησίως για τέλη ύδρευσης. Η προηγούμενη διοίκηση ζήτησε αύξηση 3.000%. Πήρε άδεια από την διεύθυνση υδάτων η Βιομηχανία και δεν πλήρωνε από το 2010 τίποτε στον Δήμο. Οι κακοί χειρισμοί της προηγούμενης διοίκησης ζημίωσαν τα έσοδα της ΔΕΥΑΝ από το 2010 μέχρι σήμερα, 600.000 ευρώ.

Υδροδότηση Δήμου Ξάνθης

  • Μέχρι το 2006 εισπράτταμε 10.000 ευρώ πάγια ετησίως. Με την ανάληψη της διοίκησης από τον Μιχαηλίδη το 2007 δεν πλήρωσε ο Δήμος Ξάνθης ούτε 1 ευρώ. Ξεκινήσαμε την διεκδίκηση των τελών ύδρευσης και καταφέραμε να εισπράξουμε τον Δεκέμβριο του 2018, 200.000 αναδρομικά. Τοποθετήσαμε υδρόμετρο στην παροχή του από τον Μάιο του 2018 και ήδη βεβαιώσαν τον πρώτο λογαριασμό στην εφορία Ξάνθης. Τα έσοδα που χάναμε ήταν τεράστια.

Δέσμευση λογαριασμών ΔΕΥΑΝ

  • Συνεχίζεται η δέσμευση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ από την κατάσχεση που έγινε από την εργολαβική εταιρεία η οποία διεκδικεί τόκους 500.000 ευρώ, για χρήματα που δεν πήρε από το 2010. Δεν είχαν πληρώσει ούτε 1€ από το 1.200.000 ευρώ που όφειλαν. Το 2014 κάναμε ρύθμιση και πληρώνουμε κανονικά την δόση μας μέχρι και σήμερα

Οικονομικό νοικοκύρεμα

Σχετικά με τη μιζέρια που μας προσάπτει και την κανονικότητα που θέλει ο πρώην Δήμαρχος να επαναφέρει αναφέρουμε ότι:

  • Μειώσαμε τα καύσιμα σύμφωνα με στοιχεία 300.000 ευρώ
  • Εξοφλήσαμε πριν από 2 μήνες τις αμοιβές 2 χρόνων του Διευθυντή της Αναπτυξιακής επί δικής τους διοίκησης οφειλόμενα με τόκους 32.000 ευρώ
  • Πλήρωσαν για δεκατιανό γεύμα που μοίραζαν σε όλα τα παιδιά των σχολείων μόνον την προεκλογική χρονιά του 2014 με κόστος 400.000 ευρώ. Εμείς μοιράζουμε διακριτικά το δεκατιανό μόνο στα παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλα τα σχολεία με κόστος 25.000 ευρώ ετησίως
  • Η προηγούμενη διοίκηση είχε πλήθος περιττών συνεργατών (Σύμβουλοι, Δικηγόροι, Συνεργάτες, Γενικός Γραμματέας, Δημοσιογράφος, Φωτογράφος, Κάμεραμαν) με κόστος για τον Δήμο 400.000 ευρώ, τους οποίους μειώσαμε σε 3

Νοικοκυρέψαμε τον Δήμο από περιττές σπατάλες προς όφελος των πολιτών. Ακόμη και τα Δελτία Τύπου προς τις εφημερίδες τα συνέτασσαν ο ίδιος ο Δήμαρχος με τον αδερφό του χωρίς την παραμικρή αμοιβή και μάλιστα για 5 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για όλες τις δράσεις και του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. Η προηγούμενη διοίκηση μάλιστα, είχε διορισμένο καλλιτεχνικό διευθυντή χωρίς ποτέ να έχουμε δει έργο από αυτόν στον πολιτισμό. Η Αναπτυξιακή ομόφωνα (και από τον Δημοτικό Σύμβουλο του κ. Μιχαηλίδη) ανέθεσε τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή στον Γιώργο Τσομπανόπουλο όταν ο ίδιος δήλωσε πως αναλαμβάνει τη θέση χωρίς καμία απολύτως αμοιβή για οποιαδήποτε υπηρεσία προσφέρει από τη θέση αυτή. Απέφερε μάλιστα, όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες ευρώ στα ταμεία της Αναπτυξιακής παρουσιάζοντας 6 θεατρικά έργα τα οποία έτυχαν καθολικής αποδοχής.

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Κωστή Σιμιτσή στον δήμαρχο Νέστου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του την Τρίτη 14 Μαΐου όπου είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν για θέματα που άπτονται του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας γενικότερα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο φεστιβάλ Τεχνολογίας του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 6ου Φεστιβάλ Τεχνολογίας  του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης το οποίο και διήρκησε τρεις ημέρες. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα Ψυλλίδου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης. Ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη τον Διευθυντή του σχολείου κ. Πετρούση, τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους μαθητές γιατί για άλλη μια φορά με τις καινοτόμες και πρωτότυπες κατασκευές τους εξέπληξαν τους επισκέπτες αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα περίτρανα πως το ΕΠΑΛ αποτελεί πλέον ένα πρότυπο «Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα». Ο Δήμος ενίσχυσε οικονομικά την διοργάνωση του πετυχημένου φεστιβάλ όπου πλήθος πολιτών το  επισκέφθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του. Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συμβολή του στην διοργάνωση.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εκδήλωση παρουσίασαν το 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου το 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης με θέμα την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών απέναντι  στα αδέσποτα ζώα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης όπου παρέστησαν πλήθος πολιτών, γονέων και κηδεμόνων αλλά και παιδιών. Η εκδήλωση περιελάμβανε μια ποικιλία θεμάτων προκειμένου οι πολίτες της περιοχής μας να αφυπνιστούν και να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία το συγκεκριμένο θέμα. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της εκδήλωσης η κα Λεοκάτα Μελίνα από το 1ο Δ.Σ. και ο κ. Τσολούφης Αθανάσιος από το 4ο Δ.Σ. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου ως προς τα αδέσποτα. Συγκεκριμένα έχει αναλάβει τις τροφές, τις στειρώσεις (25.000 ευρώ ανά έτος), τις οικονομικές υποχρεώσεις των υπηρεσιών των κτηνιάτρων καθώς και την περισυλλογή των αδέσποτων. Παράλληλα, μοιράστηκε από τον Δήμο ενημερωτικό φυλλάδιο. Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν δύο σπουδαίες κυρίες που πραγματικά κάνουν έργο με το εθελοντισμό τους για τα αδέσποτα. Πρόκειται για τις κυρίες Φούκα Ελένη και Αλεξία Μπίκου.

Στην αγορά της Χρυσούπολης περιόδευσαν ο δήμαρχος Νέστου με τους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους

Το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με υποψηφίους δημοτικούς του συμβούλους περιδιάβηκαν την οδό  Βενιζέλου διανέμοντας το πρόγραμμα έργων που αφορά τη νέα τετραετία  έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να μιλήσουν με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες.

Στις εκδηλώσεις της Λεκάνης για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Γενοκτονία των Ποντίων βρέθηκε ο δήμαρχος Νέστου

Το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε με συνεργάτες του στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης της Λεκάνης ενώ αργότερα παρέστησαν στην συγκινητική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου για 100 χρόνια μνήμης από τη Γενοκτονία των Ποντίων όπου ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο χρονικό της θλιβερής αυτής ημέρας. Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στο Ηρώο στεφάνια ενώ ακολούθησαν δρώμενα με ιδιαίτερη συγκίνηση και με αναφορά στην ιστορική αυτή επέτειο.

 *Δελτίο Τύπου