Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της Μουσθένης (φωτογραφίες)

Ειδικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας arttravel.gr στο μαγευτικό χωριό του Παγγαίου

Με τίτλο «4 μυστικά της Βόρειας Ελλάδας που αποκλείεται να γνωρίζετε», η ιστοσελίδα arttravel.gr περιδιαβαίνει στα γραφικά στενά της Μουσθένης του δήμου Παγγαίου, ανάμεσα σε άλλα 3 μέρη της Μακεδονίας και της Ηπείρου, την Μηλιά των Ιωαννίνων, το Αντάρτικο της Φλώρινας και την Καστανερή του Κιλκίς.

Το αφιέρωμα κάνει ειδική μνεία στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Μουσθένης, στα τοξωτά γεφύρια, στους φυσικούς θησαυρούς που κρύβει και στην εγγύτητά της στην θάλασσα, ένα πλεονέκτημα που την κάνει θελκτική για τους επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Αναφορά γίνεται και στο μακραίωνο πολιτισμό της περιοχής, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, όπως στα τείχος της αρχαίας Περγάμου, στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού και στο δεκαήμερο Φεστιβάλ της Πιερίας Κοιλάδας, ενώ ξέχωρη μνεία γίνεται στην Θρησκευτική Ιστορία του τόπου, εκφρασμένη μέσα από τη Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας.

Το αφιέρωμα κλείνει με έναν γαστρονομικό χάρτη για το πού μπορεί να φάει ο επισκέπτης και που να μείνει, παραθέτοντας επιλογές που καλύπτουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.