Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου για Μακεδονικό: Ηχηρό και ξεκάθαρο ΟΧΙ στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία»

Κατηγορηματικό το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, κάνοντας λόγο για «παραχαράκτες γείτονες οι οποίοι ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας»-Το ψήφισμα-μήνυμα προς την κυβέρνηση

Χωρίς διπλωματικούς… ελιγμούς, το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου παίρνει ξεκάθαρη θέση με σχετικό ψήφισμα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση ένα ηχηρό ΟΧΙ στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία».

Στο εν λόγω ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ξεκαθαρίζεται ότι «γεωγραφικοί, συνθετικοί, χρονολογικοί ή άλλοι προσδιορισμοί είναι απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι», με το Σώμα να στέλνει, παράλληλα, μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι «σαν γνήσιοι Μακεδόνες αξιώνουμε από την πολιτική ηγεσία μας να μην διαπραγματευθεί λύση αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας που θα εμπεριέχει το όνομά μας».

Πάντως, αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι ρωτάνε αν ο δήμος Παγγαίου διαθέσει λεωφορεία για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο συλλαλητήριο της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα κάτι σχετικό από τον δήμο.

Διαβάστε αναλυτικά τη θέση-ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Στην επικαιρότητα για μια ακόμη φορά βρίσκεται το θέμα της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων και με αφορμή το γεγονός αυτό στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου μετά από εισήγησή μου και κατά πλειοψηφία το σώμα εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Το ΔΣ του Δήμου Παγγαίου συμμεριζόμενο το κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για το ονοματολογικό ζήτημα της χώρας των Σκοπίων αντιτίθεται κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια πλαστογράφησης της ιστορίας και οικειοποίησης της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Γεωγραφικοί, συνθετικοί, χρονολογικοί ή άλλοι προσδιορισμοί είναι απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι και υποκρύπτουν αλυτρωτικές, επεκτατικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες διαιωνίζοντας μία άρρωστη κατάσταση. Οι παραχαράκτες γείτονές μας ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την ιστορική αλήθεια. Σαν γνήσιοι Μακεδόνες αξιώνουμε από την πολιτική ηγεσία μας να μην διαπραγματευθεί λύση αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας που θα εμπεριέχει το όνομά μας».