Δήμος Παγγαίου: Αναβλήθηκε η «δίκη των 56» λόγω… τροπολογίας η οποία κατατέθηκε στη Βουλή

Η εκδίκαση της υπόθεσης των διμηνιτών ορίστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης για την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018-Η Τροπολογία για την πρόσληψη εργατών δίμηνης διαρκείας καταρρίπτει την καταγγελία Ξουλόγη;

Για την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 ορίστηκε εκ νέου από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης η εκδίκαση της υπόθεσης με τους 56 νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους του δήμου Παγγαίου, οι οποίοι ενέκριναν τις προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας από το 2011 έως και σήμερα.

Η δίκη ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2018 στο Δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής, αλλά διεκόπη, καθώς το πρωί της ίδια μέρας κατατέθηκε σχετική τροπολογία στη Βουλή, η οποία μπορεί να δώσει λύση στο θέμα, καθώς ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζουν κι άλλοι δήμοι και δημοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ενδέχεται η συγκεκριμένη τροπολογία να δώσει μια και καλή τέλος στην υπόθεση, καταρρίπτοντας τις καταγγελίες του τέως δημάρχου Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη. Τη σχετική διαπίστωση έκανε ο νυν δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης με ανάρτησή του στο facebook: «Κατατέθηκε σήμερα μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του δήμου Παγγαίου με εισήγηση του βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου και συνυπογραφή των 3 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας Εμμανουηλίδη Δημήτρη-Παπαφιλίππου Γιώργο-Μορφίδη Κώστα η Τροπολογία για την περιβόητη πρόσληψη εργατών δίμηνης διαρκείας σύμφωνα με την οποία θεωρούνται νόμιμες οι προσλήψεις και καταρρίπτεται η καταγγελία Ξουλόγη!!!!!!».

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών και ο τέως δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, βαρύνονται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος και αφορά 607 συμβασιούχους που προσλήφθηκαν επί των ημερών Ξουλόγη και 165 διμηνίτες που προσλήφθηκαν επί διοίκησης Αναστασιάδη.