Φίλιππος Αναστασιάδης για Σκοπιανό: Η συμφωνία της ντροπής δεν πρόκειται να περάσει!

Ο δήμαρχος Παγγαίου προαναγγέλλει έναν «δρόμο δίχως τέλος» και καλεί τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν μαζικά για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες

Λάβρος κατά της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Σκοπίων για την ονοματοδοσία της FYROM εμφανίζεται ο Φίλιππος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για μια «ντροπιαστική συμφωνία» και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μην επιτρέψουν να περάσει!

Ο δήμαρχος Παγγαίου αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει την απαιτούμενη δεδηλωμένη για να είναι  σε θέση να προωθήσει την «πώληση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, της Ιστορίας της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος, ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ από τα «βέλη» του δεν ξεφεύγουν ούτε τα στελέχη της Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Αναστασιάδης, τέλος, καλεί τους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» το ερχόμενο Σάββατο 15 Ιουνίου 2018 στις Πρέσπες, εκεί όπου αναμένεται να βρεθούν τόσο ο Έλληνας όσο και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Φίλιππου Αναστασιάδη όπως ακριβώς το ανέβασε ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

“Severna Makenonija” και υπερηφάνεια…

«Βαθιά περήφανος!!!!!! δήλωσε ο πρωθυπουργός μας για την συμφωνία… Ντροπή, εθνική ήττα και συμφορά λέμε εμείς οι Μακεδόνες! Δώσανε το όνομα, την γλώσσα , την ταυτότητα! Και η κυβέρνηση αισθάνεται περήφανη αφού “έκαψε” το βέτο της χώρας μας για την ένταξη των Σκοπίων στο Νάτο , χωρίς ανταλλάγματα και εμείς όλοι πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι!
Για ποια νίκη , για ποιά επίλυση μιλάνε άραγε…
Δυστυχώς δεν τόλμησε ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμά του να παραδεχτεί ότι : ναι Ελληνίδες και Έλληνες, δώσαμε την εθνικότητα και τη γλώσσα, σε αυτούς τους ανθρώπους και πήραμε την σύνθετη ονομασία και το erga omnes!
Δυστυχώς οι ανιστόρητοι αναγνώρισαν, χωρίς ντροπή, κράτος με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία” !!!!! ενώ από πουθενά δεν συνάγεται οτι έχει έστω και μια δικαιολογία το κράτος των Σκοπίων να διεκδικεί το όνομα Μακεδονία πολύ δε περισσότερο την Μακεδονική εθνική ταυτότητα και την Μακεδονική γλώσσα! Η λέξη «σλαβομακεδόνας» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα και αποτελεί κατασκεύασμα εξυπηρέτησης συμφερόντων! Γεμάτος περηφάνια ο πρωθυπουργός, αγνοώντας την λαϊκή βούληση ,αναγνώρισε οτι οι πολίτες του κράτους των Σκοπίων, μιλάνε την Μακεδονική Γλώσσα! Το ξέρατε (εγώ όχι) οτι υπάρχει μακεδονική γλώσσα …
κ. πρωθυπουργέ, οι Μακεδόνες ήταν είναι και θα είναι μόνο Έλληνες και μιλάνε Ελληνική Γλώσσα ,ποτέ δεν μιλούσαν Μακεδονική γλώσσα γιατί τέτοια δεν υπάρχει!
κ. πρωθυπουργέ, το όνομα και η ιστορία της Μακεδονίας δεν σας ανήκουν , δεν ανήκουν σε κανέναν πολιτικό ώστε να μπορεί να τα παζαρεύει!
κ. πρωθυπουργέ, τον τελικό λόγο τον έχει η κοινωνία, ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός και όχι οι μη έχοντες την δεδηλωμένη όπως εσείς!
κ. πρωθυπουργέ, χωρίς την συναίνεση ή την ανοχή της κοινωνίας πως μπορεί να υπογραφεί μα και να προχωρήσει στο χρόνο μια τέτοια συμφωνία!
κ. πρωθυπουργέ δεν έχετε το δικαίωμα να λειτουργείτε ενάντια στην θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Κύριοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης σταματήστε πια να «τακτικίζετε» και μιλήστε ανοιχτά στο λαό για τις θέσεις σας!
Προειδοποιούμε ότι ο δρόμος που μας αναγκάζετε να διαβούμε θα είναι δίχως τέλος γιατί εμείς οι Μακεδόνες ουδέποτε θα αποδεχτούμε “την ντροπιαστική συμφωνία της περηφάνιας σας” ! Δεν θα κάνει δημοψήφισμα δήλωσε ο πρωθυπουργός γιατί δεν αφορά τους Έλληνες η ονομασία ενός ξένου κράτους! Μας αφορά κύριοι όταν το όνομα που θέλουν να αναγνωριστεί είναι το όνομα μιας από τις ιστορικότερες , υπαρκτή και σήμερα και όχι χαμένη στο χρόνο, περιφέρειας της Ελλάδας. Μας αφορά όταν δίχως την άδεια του Ελληνικού λαού διαπραγματεύεστε και υποθηκεύετε το μέλλον των παιδιών μας!
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στη Βουλή θα ενημερώσει ο κ. Τσίπρας το κοινοβούλιο για τα βαφτίσια και το Σάββατο 16 Ιουνίου θα υπογράψει το «προσύμφωνο πώλησης» στις Πρέσπες. Απαραίτητη η παρουσία όλων για να βροντοφωνάξουμε ότι το τεχνητό κατασκεύασμα της συμφωνίας της ντροπής, δημιούργημα δικό σας και όλων όσων θέλουν να περιτυλίξουν την Εθνική υποχώρηση δεν πρόκειται να περάσει!
Οι Έλληνες λέμε ΟΧΙ στους μειοδότες τους Έθνους και της ιστορίας μας».