Δήμος Παγγαίου: Μεγάλης νικητής η συμμετοχή στον Παπαχρηστίδειο δρόμο 2022 [φωτογραφίες]

Περισσότεροι από 600 αθλητές και αθλήτριες πήραν μέρος στη διοργάνωση που διοργανώθηκε και πάλι μετά από δύο χρόνια, λόγω κορονοϊού, στην Ελευθερούπολη

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε στα αθλητικά δρώμενα της Καβάλας, αλλά και όχι μόνο, ο Παπαχρηστίδειος δρόμος 2022 που διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω του κορονοϊού. Το πρωί της Κυριακής 20/3 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Ελευθερούπολη περισσότεροι από 600 αθλητές για τρέξουν στις 3 διαδρομές της διοργάνωσης, δείχνοντας έτσι πόσο πολύ ήθελαν να συμμετέχουν σ’ αυτή την πολύ καλά οργανωμένη γιορτή του αθλητισμού.

Στη διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της περιοχής Φρίξου Παπαχρηστίδη, πήραν μέρος μαθητές δημοτικών και γυμνασίων που έτρεξαν στη διαδρομή των 1.000 μέτρων, καθώς και αθλητές Λυκείων, ομίλων αλλά και μεμονωμένοι που έτρεξαν στα 5.000  μέτρα (μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Ελευθερούπολης) αλλά και των 10.000 μέτρων (στο δασικό δρόμο πάνω από την πόλη).

Αξίζει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά φέτος υπήρχε ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αθλητών, ενώ όπως συνέβη και στις προηγούμενες διοργανώσεις δεν υπήρχε κανένα κόστος για τη συμμετοχή.