Δήμος Παγγαίου: Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το Πανελλήνιο στίβου Κ-16 [φωτογραφίες]

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο υπερσύγχρονο δημοτικό στάδιο της Ελευθερούπολης στο οποίο γίνονται οι τελευταίες εργασίες για να φιλοξενηθεί το μεγάλος αθλητικό γεγονός που θα φέρει στην περιοχή αθλητές απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Λήμνο

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του βρίσκεται ο Δήμος Παγγαίου για τη φιλοξενία του Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Στίβου Κ-16 (1ος Όμιλος) που θα διεξαχθεί στο ανακαινισμένο και σύγχρονο Δημοτικό Στάδιο της Ελευθερούπολης την Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιουλίου 2022!

Η διοργάνωση αυτή έρχεται ως συνέχεια μεγάλων αθλητικών γεγονότων της περιοχής αναφορικά με τον κλασσικό αθλητισμό, όπως το τουρνουά «Ευαγγελίδεια-Σπανίδεια» του ΟΚΑΚ με περισσότερα από 500 παιδιά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, όπως οι διασυλλογικοί αγώνες κ.α. Πλέον ο Δήμος Παγγαίου και η Ελευθερούπολη έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του ΣΕΓΑΣ για τη φιλοξενία σπουδαίων αγώνων, όπως το Πανελλήνιο που θα φέρει στην περιοχή περισσότερα από 1000 άτομα! Το γεγονός μάλιστα ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά ο ίδιος αγώνας διεξάγεται στο ίδιο γήπεδο, αποτελεί τρανό παράδειγμα της εκτίμησης που τρέφουν στην Ομοσπονδία στο Δήμο Παγγαίου. Απ’ την άλλη και ο Δήμος θέλει να φιλοξενεί τέτοιους αγώνες, γι’ αυτό και ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ευχαρίστησε γραπτώς τον ΣΕΓΑΣ για την εμπιστοσύνη του.

Στους αγώνες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους αθλητές και αθλήτριες από τους συλλόγους της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης καθώς και της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ουσία δηλαδή τα ταλέντα, κάτω των 16 ετών απ’ όλη της Βόρεια Ελλάδα θα βρεθούν το διήμερο στην Ελευθερούπολη και θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που θεωρείται από τα καλύτερα στην περιοχή. Γι’ αυτό το λόγω άλλωστε, για πρώτη φορά στους αγώνες του 1ου ομίλου θα συμμετέχουν και αθλητές από τη Λήμνο!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου και εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού Χρήστο Μποσμπότη, τις τελευταίες ημέρες στο στάδιο μπαίνουν οι τελευταίες… πινελιές, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τους αγώνες, με σήμανση του διαδρόμου επί κοντώ και βελτίωση των σκαμμάτων αλμάτων, από το το προσωπικό του Δήμου Παγγαίου.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις η ζήτηση δωματίων για να φιλοξενηθεί ο κόσμος που θα έρθει στην περιοχή από μακριά είναι μεγάλη, γι’ αυτό και ο Δήμος Παγγαίου έχει δημιουργήσει ένα link όπου μπορούν να διευκολυνθούν για την εύρεση καταλύματος.