Δήμος Παγγαίου: Όταν ο αθλητισμός γίνεται γιορτή και συγκεκριμένα η… 6η γιορτή

Ο Δήμος Παγγαίου ετοιμάζεται για την 6η Γιορτή Αθλητισμού, με τον Στίβο να έχει την «τιμητική» του, όπως και δεκάδες αθλητές και αθλήτριες από διάφορα αθλήματα που θα βραβευτούν-Μια αναδρομή στις προηγούμενες Γιορτές

Από το 2017 ο Δήμος Παγγαίου έχει θεσμοθετήσει τη Γιορτή Αθλητισμού, κάτι που ελάχιστοι Δήμοι στη χώρα έχουν υιοθετήσει. Σε αυτήν βραβεύονται κάθε χρόνο οι αθλητές και οι αθλήτριες με καταγωγή από τον Δήμο Παγγαίου, που κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αθλητικής περιόδου επέτυχαν μεγάλες διακρίσεις στα αγωνίσματα που δραστηριοποιούνται. Επίσης στη Γιορτή Αθλητισμού βραβεύονται παλιοί αθλητές και παράγοντες του αθλητισμού, με σκοπό να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.

Κάθε χρόνο η Γιορτή Αθλητισμού είναι αφιερωμένη σε κάποια προσωπικότητα ή αθλητικό γεγονός. Η 1η Γιορτή Αθλητισμού η οποία έγινε στις 9 Αυγούστου 2017 στη Νέα Ηρακλείτσα ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Παρίδη.

Η 2η Γιορτή Αθλητισμού η οποία έγινε την 1η Αυγούστου 2018 στην παραλία Οφρυνίου, παρουσία μελών και του προέδρου Τζιαν-Φραντζέσκο Λουπατέλι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάδειξη των Ευρωπαϊκών Πόλεων Αθλητισμού, ήταν αφιερωμένη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας από την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου το 1988.

Η 3η Γιορτή Αθλητισμού που έγινε στις 9 Αυγούστου 2019 στη Νέα Πέραμο και ήταν αφιερωμένη στους ιδρυτές της ομάδας μπάσκετ του ΓΣΕ. To 2020 και το 2021 η γιορτή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιορισμών που υπήρχαν κατά της πανδημίας Covid.

Η φετινή 6η Γιορτή Αθλητισμού έχει ως κεντρικό θέμα της τον Κλασικό Αθλητισμό, μιας και ο Δήμος Παγγαίου, μετά και την κατασκευή του ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για τη διάδοση και ανάδειξη των αθλημάτων στίβου, φιλοξενώντας, παράλληλα, αγώνες πανελλαδικής εμβέλειας.

«Η γιορτή θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και ο χώρος που θα λάβει χώρα, μετά και την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, είναι ο προαύλιος χώρος του Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, ένας διαφορετικός χώρος εκδηλώσεων, όπου με τον απόλυτο σεβασμό προς το μνημείο, είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου και εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου, Χρήστος Μποσμπότης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθεί η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 2022 στο άλμα επί κοντώ, Ηλιάνα Τριανταφύλλου και ο προπονητής της και ομοσπονδιακός προπονητής, Σάββας Κεφαλίδης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εμφανιστεί και θα ερμηνεύσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και άλλες μελωδίες, το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Μελίρρυτες» του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Το Πράβι».