Δήμος Παγγαίου: Γεγονός οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα

Ανακοίνωση του Δήμου όπου τονίζεται ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αιφνιδίων θανάτων στους αθλητικούς χώρους, είναι η πρόληψη

Ολοι οι προγραμματισμένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες της ΕΠΣΚ στα γήπεδα του Δήμου Παγγαίου θα διεξάγονται απ’ εδώ και πέρα με απινιδωτές και άτομα που γνωρίζουν πώς να τους χρησιμοποιήσουν. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΠΟ, που ζητάει από τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα να καλύψουν όλες τις αναμετρήσεις με τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μόνος τρόπος αντιμετώπισης αιφνιδίων θανάτων στους αθλητικούς χώρους είναι η πρόληψη.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών αιφνίδιων θανάτων στους αθλητικούς χώρους, γεγονός που ανησυχεί τόσο την ΕΠΟ όσο και την κοινωνία στο σύνολο της.

Μόνος τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου είναι η πρόληψη. Κατόπιν οδηγίας της ΕΠΟ ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμαρχος Αναστασιάδης Φίλιππος κινητοποιήθηκαν άμεσα. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών, όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες που αφορούν τις ομάδες του Δήμου Παγγαίου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καβάλας, θα πραγματοποιηθούν με την κάλυψη Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου, καθώς και από τον εξοπλισμό των ναυαγοσωστών του Δήμου Παγγαίου και θα βρίσκονται στα γήπεδα, όπως έχει αποφασιστεί με ευθύνη των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και αυτών των ποδοσφαιρικών σωματείων.

Πολύ ευχάριστο το γεγονός πως με ευθύνη του Δήμου Παγγαίου έχουν εκπαιδευτεί πολίτες για τη χρήση των Απινιδωτών καθώς και τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων σωματείων».