Δήμος Παγγαίου: Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου Ελλάδας-Κύπρου στην Ελευθερούπολη

Μια ακόμη σημαντική αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην έδρα του Δήμου Παγγαίου-Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους

Ακόμη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ο Δήμος Παγγαίου στην Ελευθερούπολη. Πρόκειται για τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου Ελλάδας-Κύπρου όπου θα φιλοξενηθεί στην έδρα του Δήμου Παγγαίου η Β’ Φάση του 5ου Ομίλου (Πέμπτη 6 Απριλίου 2023), καθώς και οι τελικοί (Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Μαΐου 2023).

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Παγγαίου μπαίνει στον «χάρτη» του Στίβου και εκτός του Ελλαδικού χώρου, ενώ κατά το διήμερο των τελικών των Αγώνων θα φιλοξενηθούν στον Δήμο Παγγαίου εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες με τους προπονητές και τους συνοδούς τους.

Υπενθυμίζεται ότι Ελευθερούπολη και Χαλκίδα επελέγησαν να διοργανώσουν και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16 στις 1-2 Ιουλίου 2023, με το καλοκαίρι για τον Δήμο Παγγαίου να… στρώνεται με ταρτάν.

«Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαιτέρως υπερήφανος. Βήμα-βήμα, με σημαντικές νίκες φτάνουμε τον αθλητισμό στον Δήμο Παγγαίου πολύ ψηλά. Η εμπιστοσύνη των διοργανωτών αποδεικνύει και ακόμη μία φορά το εξαιρετικό επίπεδο αθλητισμού της περιοχής και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας. Οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου αποτελούν μία αθλητική γιορτή που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών και Αθλητικών Δραστηριοτήτων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Η εν λόγω διοργάνωση περιλαμβάνει αγωνίσματα κλασικού-μοντέρνου αθλητισμού, αλλά και ομαδικά αθλήματα. Η προσπάθεια δε σταματά εδώ, συνεχίζουμε με συντονισμένες δράσεις να προσφέρουμε σύγχρονες και οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και εύκολη πρόσβαση σε αυτές, φτάνοντας τον αθλητισμό της περιοχής μας σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για τους εντός και εκτός Δήμου πολίτες. Και μην ξεχνάμε… “Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ’», ανέφερε ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης στο μήνυμά του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων