Δήμος Παγγαίου: «Ιορδάνης Αδαμάκης» θα ονομάζεται το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Περάμου

Η πρόταση της Διοίκησης του Δήμου υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο-«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του παιδιού» τόνισε ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης

Πέρασαν κάποιες μέρες από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και όμως οι μνήμες και οι πληγές είναι ακόμα εξαιρετικά νωπές.

Ανάμεσα στα θύματα βρισκόταν και ένα παιδί από το Παγγαίο, ο Ιορδάνης Αδαμάκης, με καταγωγή από την Νέα Πέραμο. Ένα νέο και ταλαντούχο παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του, όμως δεν πρόλαβε να τη ζήσει.

Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, η Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου και ο Δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης πρότειναν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου 2023 το νέο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Περάμου το οποίο θα κατασκευαστεί να πάρει το όνομα του Ιορδάνη Αδαμάκη, μια πρόταση που υπερψηφίστηκε από το Σώμα.

«Πρότεινα στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους να δώσουμε το όνομά του στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Περάμου που επρόκειτο να κατασκευαστεί σύντομα, καθώς υπογράψαμε σύμβαση και προχωράει η κατασκευή του, ως ελάχιστο φόρο τιμής. Φυσικά η πρόταση υπερψηφίστηκε! Έτσι λοιπόν, το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Περάμου θα ονομαστεί σε “Αδαμάκης Ιορδάνης“, τιμώντας με αυτήν την κίνηση τόσο τη μνήμη του όσο και την προσφορά του στον αθλητισμό», ανέφερε ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Χρέος όλων μας να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους εκείνη την τραγική ημέρα. Οφείλουμε επίσης να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο, το οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Ευχόμαστε ολόψυχα καλό Παράδεισο στις ψυχές των θυμάτων. Κουράγιο, δύναμη και πίστη στις οικογένειές τους», πρόσθεσε.