Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης: 1,8 εκ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση και επέκταση με υπογραφή Αναστασιάδη

Ο Δήμαρχος Παγγαίου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση - Εξοικονομείται ενέργεια, ενσωματώνονται ΑΠΕ, κατασκευάζεται νέα εξέδρα 900 θέσεων και νέα, σύγχρονα αποδυτήρια

Μια νέα «σελίδα» ανοίγει για το Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, το οποίο αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Αθλητισμού του Παγγαίου, αφού έχει φιλοξενήσει και συνεχίζει να φιλοξενεί πλήθος αθλητικών, και όχι μόνο, εκδηλώσεων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Επιπλέον, το Κλειστό της Ελευθερούπολης αποτελεί έδρα της ομάδας Καλαθοσφαίρισης ΓΣΕ, ενός επιτυχημένου συλλόγου που έχει διαρκώς ανοδική πορεία.

«Για να διατηρηθεί ο αθλητισμός σε υψηλά επίπεδα χρειάζονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μία από αυτές είναι η ύπαρξη σύγχρονων και άρτιων αθλητικών εγκαταστάσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου όπου ανακοινώνεται η υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη για την ενεργειακή αναβάθμιση και επέκταση χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚΕ του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 1.825.000 ευρώ.

«Έχοντας πάντοτε ως γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον, διαμορφώνουμε κινήσεις φιλικά προσκείμενες προς αυτό. Προχωράμε λοιπόν στην Ενεργειακή Αναβάθμιση και την επέκταση του κτιρίου η οποία στοχεύει:

  1. Στην εξοικονόμηση ενέργειας για περιορισμό της σπατάλης των ενεργειακών αποθεμάτων.
  2. Στην ενσωμάτωση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  3. Στην κατασκευή νέας εξέδρας συνολικά 900 θέσεων
  4. Στην κατασκευή νέων σύγχρονων αποδυτηρίων

Τα οφέλη είναι τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά. Τέλος, υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα του ΓΣΕ, καθώς με την κατασκευή νέας κερκίδας και αποδυτηρίων θα επιτευχθούν οι απαραίτητες προδιαγραφές που θέτει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.