Δήμος Παγγαίου: Η Ελευθερούπολη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός των τελευταίων ετών στην περιοχή

Οι 700 καλύτεροι αθλητές-μαθητές και αθλήτριες-μαθήτριες της Ελλάδας και της Κύπρου θα αγωνιστούν στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης σε 40 αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού-Το πρόγραμμα των αγώνων

Το γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου, διοργανώνουν στις 4 και 5 Μαΐου 2023 την τελική φάση των Πανελληνίων Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου.

Οι 700 καλύτεροι αθλητές-μαθητές και αθλήτριες-μαθήτριες της χώρας και μεταξύ αυτών 50 πρωταθλητές από την Κύπρο, θα φιλοξενηθούν και θα αγωνιστούν στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης σε 40 αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού. Στους αγώνες μετέχουν αξιόλογοι αθλητής και μεταξύ αυτών Παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί Πρωταθλητές.

Το ενδιαφέρον των αγώνων είναι τεράστιο και για έναν ακόμη λόγο, μιας και οι νικητές των διαφόρων αγωνισμάτων πριμοδοτούνται για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας.

Οι αγώνες αυτοί θεωρούνται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός των τελευταίων ετών στην περιοχή μας. Η προηγουμένη φορά που διοργανώθηκαν αυτοί οι αγώνες στην περιοχή μας ήταν στην Καβάλα το 1976.

Οι άρτιες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Ελευθερούπολης και η εμπειρία των αρμοδίων του Δήμου Παγγαίου στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, υπήρξαν καταλυτικοί παράγοντες στο να επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας τον Δήμο Παγγαίου για τη διοργάνωση αυτού του τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

Πρόγραμμα Αγώνων

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

  • Πρωί 9:00-13:00
  • Απόγευμα: 15:00-22:00

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

  • Πρωί 9:00-14:00

H τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στις 15:00.