Πανελλήνιο Σχολικό Στίβου: Εύσημα του Υπουργείου Παιδείας στον Δήμο Παγγαίο και την ΟΕΣΑΔ Καβάλας

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου με επίσημη ανακοίνωση της χαρακτηρίζει τους αγώνες μεγάλη επιτυχία και συγχαίρει τους διοργανωτές

Απόλυτα ικανοποιημένο είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ειδικότερα η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής από τη διοργάνωση της τελικής φάσης των Πανελληνίων αγώνων στίβου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ελλάδας και Κύπρου που πραγματοποιήθηκαν στο στάδιο της Ελευθερούπολης στις 4 και 5 Μαΐου.

Αυτό προκύπτει και από το συγχαρητήρια που δίνει στους διοργανωτές των αγώνων, μέσω επίσημης ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ, όπου αναφέρονται η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Καβάλας (ΟΕΣΑΔ), ο Δήμος Παγγαίου και το ΣΕΓΑΣ.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τελική φάση των Πανελληνίων αγώνων Κλασσικού Αθλητισμού  ΓΕ.Λ & ΕΠΑ.Λ σχολικού  έτους 2023-24 που διεξήχθησαν στην Ελευθερούπολη Καβάλας την Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Μάιου 2023.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων στους οποίους συμμετείχαν περισσότεροι από 475  μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος σε 19 αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού, συνοδευόμενοι  από  Καθηγητές Φυσικής Αγωγής  που ορίστηκαν με απόφαση των  Οργανωτικών  Επιτροπών Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) των οικείων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  οι οποίες και συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των δύο προηγούμενων φάσεων των σχολικών αγώνων στίβου .

Κατά τη διάρκεια των αγώνων 4 Πανελλήνια  Ρεκόρ Σχολικών Αγώνων Στίβου  καταρρίφθηκαν στο στάδιο της Ελευθερούπολης Καβάλας :

1) Στο Ύψος με άλμα 1,82 μ. Νικολέτα Μιχαηλίδου (1ο ΓΕΛ Κουφαλίων  Θεσ/νίκης)

2) Στο επί Κοντώ με άλμα 4,11 μ. Ηλιάνα Τριανταφύλλου (1ο ΕΠΑΛ Σερρών)

3) Στο Ύψος με άλμα 2,17 μ. Αντρέα ΜΙΤΑ (1ο ΓΕΛ Πρέβεζας)

4) Στο Δέκαθλο με 6.592 βαθμούς Νικόλαος Αλεξόπουλος (ΓΕΛ Σερρών)

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. συγχαίρει τη διοργανώτρια ΟΕΣΑΔ Καβάλας, το Δήμο Παγγαίου  και το ΣΕΓΑΣ για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή των αγώνων».