“FINN Masters 2023”: 2η μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στην «ειδυλλιακή Νέα Ηρακλείτσα» [βίντεο, φωτογραφίες]

Συνεχίζεται η διαφήμιση της περιοχής μέσω διεθνών ιστοσελίδων και του προέδρου του Finn Masters, Andy Denison-16ος ο «δικός μας» Βαγγέλης Πασχαλέρης μετά από δύο μέρες αγώνων-Αναλυτικά η κατάταξη στην πρώτη δεκάδα και η θέση των Ελλήνων αθλητών

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας “FINN Masters 2023” στα νερά της Νέας Ηρακλείτσας και της Νέας Πέραμου του Δήμου Παγγαίου, με τη σελίδα της διοργάνωσης να συνεχίζει τη διαφήμιση της περιοχής σε όλο τον κόσμο, κάνοντας λόγο στον τίτλο για «ειδυλλιακή ελληνική παραλία».

Ο ίδιος, δε, ο πρόεδρος του Finn Masters, Andy Denison εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καβάλας Δήμου Παγγαίου, τον Δήμο Παγγαίου και το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου «για τη φιλοξενία και για το τόσο θερμό καλωσόρισμα», όπως είπε ο ίδιος.

Photo: robertdeaves.uk

Το μόνο πρόβλημα ήταν η… έλλειψη αέρα, με αποτέλεσμα ο δεύτερος προγραμματισμένος αγώνας της Τρίτης 30 Μαΐου 2023 να ακυρώνεται και τον στόλο των σκαφών να γυρίζει στην ακτή, ενώ και η τελετή έναρξης έγινε τη Δευτέρα 29 αντί της Κυριακής 28 Μαΐου 2023 λόγω της καταιγίδας η οποία έπληξε την περιοχή.

Photo: robertdeaves.uk

Όσον αφορά στα αποτελέσματα, ο Filipe Silva από την Πορτογαλία βρίσκεται πρώτος στην κατάταξη, με τον David Terol από την Ισπανία να είναι δεύτερος, μετά τη νίκη του στον μοναδικό αγώνα της Τρίτης 30 Μαΐου 2023, «εκτοπίζοντας» στην τρίτη θέση τον Marco Buglielli από την Ιταλία.

Photo: robertdeaves.uk

Όσον αφορά στις ελληνικές συμμετοχές, ο Βαγγέλης Πασχαλέρης κατετάγη 16ος μετά από δύο αγώνες, ο Λάκης Μαυρουδής στην 84η θέση και ο Βασίλης Μαρδύρης στην 137η.

Photo: robertdeaves.uk

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 είναι προγραμματισμένοι δύο αγώνες στις 13:00, με την… ελπίδα ότι θα έχει ευνοϊκό αέρα, αν και η πρόγνωση «δίνει» ανατολικούς ανέμους ασθενείς έως πολύ ασθενείς, οι οποίοι στη συνέχεια θα στραφούν σε νοτιάδες με την ίδια ένταση.

Photo: robertdeaves.uk

Η κατάταξη στις 10 πρώτες θέσεις μετά από τις δύο μέρες του Πρωταθλήματος

  1. POR 21 Filipe SILVA 5
  2. ESP 7 David TEROL 8
  3. ITA 2 Marco BUGLIELLI 20
  4. HUN 7 Székely ANTAL 21
  5. CZE 2 Zdeněk GEBHART 25
  6. FRA 75 Laurent HAŸ 26
  7. SUI 7 Christoph BURGER 26
  8. CZE 43 Ladislav HYRS 33
  9. SVK 1 Peter MOSNY 36
  10. AUS 75 Phil CHADWICK 40

Τα highlights από την πρώτη μέρα των αγώνων

Τα highlights από τη δεύτερη μέρα των αγώνων

Live stream στιγμιότυπα από τους αγώνες μπορείτε να παρακολουθήσετε από εδώ, μέσω του καναλιού της κλάσης στο Youtube εδώ, αλλά και σε μεγάλα ιστιοπλοϊκά sites του κόσμου.

*Κεντρική φωτογραφία: robertdeaves.uk