Στάδιο Ελευθερούπολης: Οι προπονήσεις των ξένων αθλητών και το… (κερδισμένο) στοίχημα του Euro 2004!

Στη σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση του Δήμου Παγγαίου γυμνάζονται τις τελευταίες ημέρες, μια Σουηδή σπρίντερ και 4 Γερμανοί ποδοσφαιριστές, ένας από τους οποίους συνοδεύεται από μια… ενδιαφέρουσα ιστορία που έρχεται από τον θρίαμβο της Πορτογαλίας

Οταν διαθέτεις μια αθλητική υποδομή υψηλότατου επιπέδου είναι σίγουρο ότι θα έχεις… κίνηση ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, όταν (υποτίθεται) η δραστηριότητα είναι περιορισμένη. Ο λόγος για τον Δήμο Παγγαίο και το στάδιο της Ελευθερούπολης, το οποίο μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, στο οποίο πλέον δεν διεξάγονται μόνο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά αποτελεί και προπονητήριο για ξένους αθλητές που πραγματοποιούν τις διακοπές στην περιοχή μας. Ορισμένους μάλιστα τους συνοδεύει μια  πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που έρχεται από το… Euro 2004 και την κατάκτηση του κυπέλλου από την Ελλάδα!

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν, στην Ελευθερούπολη προπονούνται επί καθημερινής βάσης 4 ποδοσφαιριστές από τη Γερμανία και μια αθλήτρια στίβου από τη Σουηδία (με τον πατέρα της), οι οποίοι περνούν την περίοδο των διακοπών τους στη Νέα Ηρακλείτσα και τη γύρω περιοχή. Αναζητώντας ένα στάδιο προκειμένου να κρατηθούν σε φόρμα και να είναι έτοιμοι όταν αρχίσει η προετοιμασία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, επικοινώνησαν με τη δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου και ζήτησαν την άδεια να χρησιμοποιήσουν το χώρο για τις προπονήσεις τους, την οποία και φυσικά πήραν.

Κάθε διευκόλυνση στους αθλητές…

Η είδηση έγινε γνωστή από την ανάρτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, και εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού, Χρήστου Μποσμπότη, στο fb ο οποίος ανέφερε: «Στο στάδιο μας, ευρισκόμενοι σε διακοπές, προπονούνται καθημερινά τέσσερις Γερμανοί ποδοσφαιριστές και μία Σουηδή σπρίντερ. Αυτονόητο είναι ότι τους παρέχουμε κάθε διευκόλυνση για την προπόνηση τους (αίθουσα βαρών, βατήρες εκκίνησης και ότι άλλο χρειάζονται). Δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την αθλητική εγκατάσταση»!!!

Οι αθλητές ξεκινούν τις προπονήσεις τους νωρίς το πρωί στις 8.30 (με τη… δροσιά) και δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι από τις συνθήκες που έχουν συναντήσει!

Ο μοναδικός Έλληνας που πόνταρε στην κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα!

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε θυγατρικές ομάδες της Σάλκε και της Ντόρτμουντ, και ένας απ’ αυτούς έχει Ελληνικές ρίζες μιας και ο παππούς του είναι Έλληνας! Και κάπου εδώ έρχεται η σύνδεση… με τον θρίαμβο του Euro 2004. Ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν ήταν ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που, πριν την έναρξη της διοργάνωσης στην Πορτογαλία, είχε ποντάρει (και μάλιστα αρκετά χρήματα) στην κατάκτηση του τροπαίου από τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ! Φυσικά κέρδισε, και μάλιστα πάρα πολλά χρήματα μιας και οι αποδόσεις για να βγει αληθινή αυτή η super έκπληξη ήταν τεράστιες (από 1 προς 31, έως 1 προς 81)!!!

Όπως έγινε γνωστό ο ηλικιωμένος Έλληνας θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στο γήπεδο όπου προπονείται ο εγγονός του, για να βρεθεί στο φιλικό παιχνίδι των βετεράνων του Ορφέα Ελευθερούπολης με τους Legends του 2004, δηλαδή τους διεθνείς που μας χάρισαν αυτή τη μεγάλη χαρά πριν από ακριβώς 19 χρόνια!!!