Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης: Διεκδικεί πιστοποίηση που θα φέρει διεθνείς διοργανώσεις!

Τι αναφέρει η ανάρτηση του εντεταλμένου σύμβουλου του Δήμου Παγγαίου Χρήστου Μποσμπότη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, μετά την επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Οι «διακρίσεις» του Δημοτικού Σταδίου της Ελευθερούπολης και κατ’ επέκταση του Δήμου Παγγαίου, σε ότι αφορά τις άψογες υποδομές του και τις επίσης άψογες διοργανώσεις που φιλοξενεί, διαδέχονται η μια την άλλη σε Πανελλήνιο επίπεδο. Απ’ ότι φαίνεται όμως, λίαν συντόμως, θα ξεφύγει από τα όρια της χώρας και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες!

Η είδηση ότι το Στάδιο ενδέχεται να αποκτήσει την πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για διεξαγωγή διεθνών αγώνων, έγινε γνωστή με ανάρτηση του Χρήστου Μποσμπότη στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Παγγαίου και εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού, ανέφερε ότι αφού δέχτηκε τα συγχαρητήρια της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα για την εκλογική επιτυχία του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές, επισήμανε τη θέληση των δύο πλευρών για συνεργασία προκειμένου το στάδιο να πάρει τη σχετική πιστοποίηση, την οποία μέχρι στιγμής στην Ελλάδα την έχει μόνο το Στάδιο των Σερρών, και απ’ εδώ και πέρα θα είναι απαραίτητη σε κάθε αθλητική υποδομή που θα φιλοξενεί διεθνείς αγώνες.

Η ανάρτηση αναφέρει:

«Πριν από λίγη ώρα δέχθηκα το τηλεφώνημα της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ και παλαιάς παγκόσμιας πρωταθλήτριας του ακοντισμού κας Σοφίας Σακοράφα, όπου μου μετέφερε τα συγχαρητήρια και τις ευχές της για μια νέα δημιουργική πενταετία.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ ΣΕΓΑΣ και Δήμου Παγγαίου και η πρόθεση για περαιτέρω συνεργασία, με πρώτο στόχο την πιστοποίηση του Δημοτικού Σταδίου Ελευθερούπολης, από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (world athletics), ως σταδίου κατάλληλου για την διεξαγωγή διεθνών αγώνων στίβου.

Μετά από δυο χρόνια για να διεξαχθούν αγώνες θα είναι απαραίτητη η ύπαρξη αυτής της πιστοποίησης.

Μέχρι στιγμής το μόνο στάδιο που έχει την πιστοποίηση Πανελλαδικά είναι το Δημοτικό Στάδιο Σερρών και εμείς ευελπιστούμε ότι το δεύτερο θα είναι το δικό μας Δημοτικό Στάδιο».