Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου: Παρέμβαση για την αξιοποίηση των πηγών της Αλυκής

Η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου ρωτάει τη Δημοτική Αρχή τι προτίθεται να πράξει για την «ενεργοποίηση» των 2 δεξαμενών νερού στην Αλυκή και της αντίστοιχης δεξαμενής στην περιοχή της Θυμωνιάς

Το θέμα της «ενεργοποίησης» των 2 δεξαμενών νερού στην Αλυκή και της αντίστοιχης δεξαμενής στην περιοχή της Θυμωνιάς θέτει υπόψη της Δημοτικής Αρχής Θάσου η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, Λαϊκή Συσπείρωση, απευθύνοντας σχετική ερώτηση για το τι προτίθεται να πράξη η διοίκηση του δήμου «ούτως ώστε το νερό να δεξαμενίζεται, να ελέγχεται και να διανέμεται δίκαια σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την υγιεινή και ασφάλεια των καταναλωτών της περιοχής».

Η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου

Ένας από τους πιο πολυσύχναστους τόπου του νησιού μας είναι η Αλυκή με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον.

Όλοι μας ξέρουμε ότι κατά περιόδους και για πολλά χρόνια στην περιοχή υπάρχει ζήτημα στη σωστή τακτική και συνεχή υδροδότηση που ταλαιπωρεί τους κατοίκους, τους τουρίστες, τα μαγαζιά εστίασης και τα καταλύματα της ευρύτερης περιοχής.

Κατά την ενημέρωσή μας στην Αλυκή υπάρχουν 2 δεξαμενές νερού και μία στην περιοχή της Θυμωνιάς. Η μία στην περιοχή τούμπα πάνω από την Αλυκή που είναι και η παλαιότερη και η άλλη 800 μέτρα πιο πάνω στην περιοχή Πυγάδα. Καθώς και μια πηγή στην περιοχή «στου Μανολίτσου η βρύση».

Αυτές λοιπόν οι δεξαμενές είναι ανενεργές αφού το νερό που έρχεται από τη γεώτρηση και την μία πηγή δεν περνάνε μέσα από τις δεξαμενές για να κάτσει το νερό, να ελεγχθεί, να κάτσουν οι φερτές ύλες, να χλωριωθεί αν χρειαστεί και να δοθεί στον κόσμο προς κατανάλωση.

Εκτός αυτού έχουμε προβλήματα με την πίεση του νερού η ροή του δεν είναι σταθερή αλλά αυξομειώνεται με βάση τις στροφές που δίνουνε στην πομόνα, να σπάνε τα λάστιχα ενώ πολλές φορές λόγο αυτής της κατάστασης περιοχές ολόκληρες μένουν χωρίς νερό. Να σημειώσουμε δε ότι το μόνο νερό που δεξαμενίζεται είναι το νερό πουρός της Θυμωνιάς.

Ρωτάμε καταρχήν τη Δημοτική Αρχή αν ισχύουν όλα αυτά και αν ναι, που αυτό πιστεύουμε εμείς, τι προτίθεστε να κάνετε ούτως ώστε το νερό να δεξαμενίζεται, να ελέγχεται και να διανέμεται δίκαια σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την υγιεινή και ασφάλεια των καταναλωτών της περιοχής. Τι προτίθεστε να κάνετε και πως θα ενεργήσετε;