ΚΚΕ Θάσου: Να σταματήσει η λειτουργία της τυροκομικής μονάδας στα Λιμενάρια λόγω κορονοϊού

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής για την συνεχόμενη αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην μονάδα

Για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, της Δημοτικής αρχής καθώς και της εργοδοσίας κάνει λόγο η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ της Θάσου, αναφορικά με την ολοένα και συνεχιζόμενη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού σε τυροκομική μονάδα στα Λιμενάρια.

Στην ανακοίνωση της ζητάει να σταματήσει τη λειτουργία της για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται και παράλληλα να γίνει απολύμανση όλων των χώρων. Επίσης ζητάει τεστ από τον ΕΟΔΥ, καθώς επίσης αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν και ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΤΕ ΚΚΕ Θάσου:

«Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Δημοτικής Αρχής και της εργοδοσίας»

«Η κατάσταση στην τυροκομική μονάδα στα Λιμενάρια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Άλλοι πέντε εργαζόμενοι, σύνολο δώδεκα, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοιό, από τους τριάντα περίπου που εργάζονται.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Δημοτικής Αρχής και της εργοδοσίας που από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των κρουσμάτων δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο περιορισμού της διασποράς, δεν έγινε η απαιτούμενη ιχνηλάτηση επαφών, δεν μπήκαν σε προληπτική καραντίνα οι εργαζόμενοι που είχαν επαφή με τα πρώτα κρούσματα με αποτέλεσμα να νοσήσουν πολύ περισσότεροι.

Η κατάσταση με τα κρούσματα στο τυροκομείο αφορά άμεσα όλους τους κατοίκους των Λιμεναρίων η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ιχνηλάτησης και αποφυγής της διασποράς του ιού με ευθύνη του κράτους είναι επιβεβλημένη.

Εδώ κα τώρα:

  • Να σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται και παράλληλα να γίνει απολύμανση όλων των χώρων. Eπαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλους τους εργαζόμενους, ιχνηλάτηση στο οικογενειακό περιβάλλον. Απομόνωση σε όσους νοσούν από το οικογενειακό περιβάλλον που δεν χρειάζονται νοσήλια σε νοσοκομείο με μέριμνα του κράτους σε συνεργασία με των Δήμο Θάσου.
  • Να δοθεί αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν χωρίς να χαθεί ούτε 1 ευρώ ούτε ένα ένσημο για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν.
  • Να δοθεί ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές στους υπόλοιπους εργαζόμενους.
  • Να γίνουν ποιο πυκνά μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα Λιμενάρια και στα άλλα χωριά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
  • Να εξασφαλιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου όλα τα βασικά είδη στις οικογένειες που είναι σε καραντίνα».