Απολογισμός δράσεων και προγραμματισμός επόμενων εξορμήσεων από τον ΦΟΚ

Διαβάστε το πρόγραμμα του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας για την πυρασφάλεια κατά τους θερινούς μήνες αλλά και το πως μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τον Όμιλο για να συμμετέχετε στις δράσεις του

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας ακολουθώντας το πρόγραμμα του εξαμήνου πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων φυσιολατρικού, αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ και το επόμενο διάστημα προγραμματίζει αρκετές εξορμήσεις, με έμφαση στην πυρασφάλεια.

Κυριακή 2 Απριλίου 2017
Συμμετείχε στο πανελλήνιο πρόγραμμα καθαριότητας «Let’s do it Greece», καθαρίστηκε ο δρόμος από την γέφυρα της Εγνατίας στον κόμβο του Αγίου Σίλα μέχρι τον περιβάλλοντα χώρο του εντευκτηρίου του, καθώς και η εκκλησία της Αγίας Σοφίας (θέση Τακάν – πάνω από την περιοχή του Αγίου Σίλα.

Απολογισμός δράσεων Απριλίου-Μαΐου 2017

Περίοδος του Πάσχα
Μέλη του ΦΟΚ συμμετείχαν σε μια τετραήμερη εκδρομή στη Χαλκιδική. Η διαμονή τους στο ξενοδοχείο «PALINI» στην Καλλιθέα, τους άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις και απόλαυσαν τις εξορμήσεις στη γύρω περιοχή. Παρακολούθησαν τον επιτάφιο και την Ανάσταση στο εκκλησάκι Αγίων Αναργύρων του συγκροτήματος και γεύτηκαν τα πατροπαράδοτα πασχαλινά γεύματα με μουσική και χορό.

Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Επίσκεψη στον οικισμό των Αμισιανών και στην συνέχεια συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη γιορτή των Μυροφόρων.

Κυριακή 7 Μαΐου 2017
Πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του εντευκτηρίου του ΦΟΚ η καθιερωμένη γιορτή του ομίλου, αγιασμός από τον ιερέα του Αγίου Σίλα και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία και ποιήματα για την γιορτή της μητέρας που συγκίνησαν τους ακροατές. Η γιορτή τελείωσε με φαγητό και γλέντι μέσα στην ανοιξιάτικη φύση, πετυχαίνοντας τη στενότερη επαφή και ανάπτυξη φιλικότερων δεσμών ανάμεσα στα μέλη.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017
Πεζοπορία στο δρόμο του νερού ξεκινώντας από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με τον αντίστοιχο σύλλογο και πολλούς συμπολίτες μας.

Κυριακή 21 Μαΐου 2017
Μέλη του ΦΟΚ έκαναν πορεία από το ξενοδοχείο ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ-περιοχή Βασιλάκη προς τον Άγιο Αντρέα. Η θέα μαγευτική προς τον κάμπο των Φιλίππων και προς τον κόλπο της Ηρακλείτσας, τοπία ήρεμα με πολύ πράσινο και θέα που κόβει την ανάσα, ένα περαστικό κοπάδι μόνο τάραξε την ηρεμία του τοπίου. Οι πεζοπόροι στη συνέχεια βρέθηκαν όλοι μαζί στην αυλή παρακείμενης οικίας, ιδιοκτησίας μέλους του ΦΟΚ. Προσφέρθηκε από την κάτοχο του καφές, πίτες και γλυκά.

Το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων

Για τους επόμενους μήνες και βάση του εξαμηνιαίου προγράμματος ακολουθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις (εκδρομές-ημερήσιες εξορμήσεις-πεζοπορίες-πυρασφάλεια):

11 Ιουνίου 2017, ώρα 11:30 π.μ. Εορτασμός για την ημέρα για την ημέρα περιβάλλοντος, αγιασμός, διάλεξη στο εντευκτήριο του ΦΟΚ

18 Ιουνίου 2017 Γιορτή Παλιάς Καβάλας-WoodWaterWild Festival.

29 Ιουνίου 2017-2 Ιουλίου 2017 Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή Τετραήμερη εκδρομή σε Βόλο-Πήλιο-Σκιάθο.

Πυρασφάλεια κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

15 Ιουλίου 2017 Σάββατο 7:00-10:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας

9 Αυγούστου 2017 Τετάρτη 19:30 μ.μ. Παράκληση στην υπεραγία Θεοτόκο

21 Αυγούστου 2017 Δευτέρα 20:00 μ.μ. Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο εντευκτήριο του ΦΟΚ

1 Σεπτεμβρίου 2017 Παρασκευή 5:30 μ.μ. Ιερό ευχέλαιο στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας

1-4 Σεπτεμβρίου 2017 Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα Τετραήμερη εκδρομή στην Μυτιλήνη μαζί με τον σύλλογο Μυτιληναίων.

Καλούνται όλοι οι πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή στις εκδρομές και στις εκδηλώσεις του Ομίλου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2510 228 118 και 6977 626472.