Ν. Βογιατζίδης για τη «σχέση» ΝΔ-Λαυρεντιάδη: «Ελέγχονται» τα γραφεία Καλαντζή-Παναγιωτόπουλου, «ύποπτος» ο ρόλος Μαρκόπουλου, «προβληματική» η στάση Τσανάκα

Καταγγελίες-«φωτιά» του προέδρου των Σωματείου Εργαζομένων της ΒΦΛ «με διευθύνσεις και ονόματα» μετά το «φιάσκο» Μητσοτάκη στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας

Δεν λένε να «κοπάσουν» οι αντιδράσεις για το «στήσιμο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων σε ένα ραντεβού που είχε «κλειστεί» από τον Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Παναγιωτόπουλο και που τελικά κατέληξε σε «φιάσκο» ολκής (διαβάστε όλο το παρασκήνιο εδώ) «σημαδεύοντας» εν πολλοίς την περιοδεία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Καβάλα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ, των 180 παρανόμως απολυμένων από την εργοδοσία της λιπασματοβιομηχανίας και προσφάτως δικαιωμένων με την Απόφαση 150/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας (διαβάστε την εδώ) ο οποίος και γνωρίζει καλά τα γεγονότα της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2017, μίλησε στο ALPHA Radio 88.6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη, εξιστορώντας με κάθε λεπτομέρεια πώς έγιναν τα πράγματα και φτάσαμε στην ακύρωση του ραντεβού με πρόσχημα το «βέτο» της προσωπικής Ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποκαλύψεις του κ. Βογιατζίδη σχετικά με τον ρόλο που έπαιξαν 15 μήνες τώρα στην «υπόθεση ΒΦΛ» συγκεκριμένα «πρωτοκλασάτα» στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. «Κάποιοι δεν ήθελαν να τα μάθει όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης», δηλώνει ο πρόεδρος των Εργαζομένων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως η ακύρωση του ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο να ήταν ακόμη και… επιθυμητή!

Αυτήν τη φορά, ο κ. Βογιατζίδης αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία, όπως υπογράμμισε, «έχουν καταγραφεί και όταν έρθει η ώρα, θα αποκαλυφθούν» και τα οποία αφορούν στη «δράση» των πολιτικών γραφείων του πρώην υπουργού Γιώργου Καλαντζή και του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου, στον «ύποπτο ρόλο» του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου αλλά και στην «προβληματική» στάση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Βογιατζίδη, τα δύο «γαλάζια» πολιτικά γραφεία πίεζαν «ακόμα και την ύστατη ώρα» αρκετούς Απολυμένους της ΒΦΛ «να πάνε να υπογράψουν», επικοινωνώντας με μέλη της οικογένειάς του «τάζοντας δουλειές» σε κάποιο από τα παιδιά τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μη γνωρίζοντας ότι το άλλο τους παιδί έχει… απολυθεί!

Ο κ. Μαρκόπουλος «ελέγχεται», σύμφωνα με τον πρόεδρο, για την «πρεμούρα» του να υπογράφει τις άδειες των εταιριών Λαυρεντιάδη τη μία πίσω από την άλλη, αγνοώντας τις παρατηρήσεις των συναρμόδιων υπουργείων, ακόμα και αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Τέλος, ο κ. Βογιατζίδης καταγγέλλει τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα που επέλεξε να κρατήσει «ίσες αποστάσεις» στην «υπόθεση ΒΦΛ» και τη στιγμή που απολύονταν με ψευδείς μηνύσεις 180 Καβαλιώτες, εκείνη έτρωγε και έπινε σχεδόν σε καθημερινή βάση με τον διευθυντή του Εργοστασίου της Νέας Καρβάλης Νίκο Μπεχράκη!

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Νίκου Βογιατζίδη στον Νίκο Χαζαρίδη εδώ: