Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με τους απολυμένους της ΒΦΛ και έμμεσα «πυρά» σε Λαυρεντιάδη

Σκωπτικές δηλώσεις του ευρωβουλευτή και υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για «επιχειρηματίες που δεν αποζημιώνουν απολυμένους και αγοράζουν μίντια» αλλά και βολές κατά του «πελατειακού κράτους»

Στην Καβάλα βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2017 ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, πραγματοποιώντας ανοιχτή ομιλία στο ξενοδοχείο GALAXY, παρουσία αρκετών στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολλών απολυμένων της ΒΦΛ με τους οποίους είχε σύντομη συνάντηση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου Απολυμένων Νίκος Βογιατζίδης παρέδωσε στον κ. Ανδρουλάκη τον φάκελο με το σύντομο ιστορικό της υπόθεσης όπως έχει εξελιχθεί μέχρι τώρα, με τον ίδιο να είναι αρκετά ενημερωμένος για το θέμα, ενώ είναι ο πρώτος υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από όσους έχουν έρθει στην Καβάλα ο οποίος συναντιέται με τους απολυμένους.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του κ. Λαυρεντιάδη-χωρίς να τον κατονομάσει- μιλώντας για «επιχειρηματίες που δεν αποζημιώνουν απολυμένους και από την άλλη αγοράζουν μίντια», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Λαυρεντιάδης έχει ήδη αγοράσει κάποιο κεντρικό ΜΜΕ.

«Συνειδητή μου επιλογή είναι όλοι οι άνθρωποι που έχουν αδικηθεί τα χρόνια της κρίσης να βρουν το δίκιο τους και όχι να έχουμε περιπτώσεις οι επιχειρηματίες να μην αποζημιώνουν αλλά από την άλλη να αγοράζουν μίντια και να έχουμε μία ανορθολογική κατάσταση η οποία δεν αξίζει στον λαό που τα τελευταία χρόνια πάλεψε και δεν άντεξε. Πρέπει ο λαός μας να έχει μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας και αυτό σημαίνει δικαιοσύνη ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους ανθρώπους και τις ευπαθείς ομάδες», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μακριά από το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία»

Της κεντρικής ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη προηγήθηκαν σύντομες δηλώσεις κατά τις οποίες τόνισε αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κεντροαριστεράς, αλλά και στο πώς μπορεί η Ελλάδα να ορθοποδήσει και να βγει από την κρίση. «Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια γιατί θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και να υπάρχει πριν τις βουλευτικές εκλογές μία άλλη επιλογή εκτός της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στο τραπέζι του Ελληνικού λαού. Μία επιλογή προοδευτική, ρεαλιστική, που θα έχει την δύναμη του ρεαλισμού στις προτάσεις της, στις θέσεις και τις ιδέες της.

»Προσωπικά είμαι υποψήφιος διότι θεωρώ ότι αν ενωθούμε με όρους σύγχρονους, ηθικούς, πολιτικούς, προγραμματικούς και όχι με τους παλιούς όρους διαμοιράσματος θέσεων εξουσίας και αν ανανεωθούμε με πρόσωπα όχι μόνο νέα ηλικιακά αλλά με νέες αντιλήψεις με τον τρόπο που πολιτεύεται ο καθένας, μακριά από το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία και έχοντας την επάρκεια την γνώσης για να συγχρονίσουν την Ελλάδα με τις Ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, εκτιμώ ότι θα πετύχουμε όχι μόνο παραταξιακά αλλά και πρώτα από όλα εθνικά διότι η πατρίδα μας μετά τα όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια χρειάζεται μια νέα παράταξη που θα έχει πίστη να οργανωθούν οι δυνάμεις του ελληνισμού εντός και εκτός της χώρας. Τότε θα έχουμε μια ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας ώστε να σταματήσουν πλέον τα πιο φωτεινά μυαλά της χώρας μας να φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί η χώρα μας πια δεν παράγει ευκαιρίες για τους νέους μας. Ο προσωπικός μου αγώνας είναι τα επόμενα χρόνια η χώρα μας να ορθοποδήσει», ανέφερε ο ευρωβουλευτής.