TAP: Συνάντηση με μέλη της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας-Τι συζήτησαν οι δυο πλευρές

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση του Προγράμματος Βιοτικής Στήριξης και Μεταβατικής Υποστήριξης της Κοινοπραξίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στην Καβάλα, μεταξύ του αγροτικού συνεταιρισμού «Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων (ΕΑΣ) Καβάλας» και εκπροσώπων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), με αντικείμενο την παρουσίαση του Προγράμματος Βιοτικής Στήριξης και Μεταβατικής Υποστήριξης που το έργο υλοποιεί στις τοπικές κοινότητες κατά μήκος του αγωγού και άλλες πρωτοβουλίες για την προστασία της γης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Την ΕΑΣ εκπροσώπησαν το προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Λεπίδας (πρόεδρος), Γεώργιος Μαυρουδής (Αντιπρόεδρος), Κλέαρχος Σαραντίδης (Γενικός Διευθυντής), Γεώργιος Χατζηλιάδης (Διευθυντής Οικονομικών), Μαρία Αναστασιάδου (Διευθύντρια Εμπορίου), Στυλιανός Μερμελέγκας (Ταμίας) και τα μέλη Νικόλαος Εμμανουηλίδης, Ιωάννης Κυριακούδης και Χρήστος Λειβαδίτης.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Δήμος Βρύζας και τα μέλη Δημήτριος Θεοφυλακτίδης και Αθανάσιος Μπούτζουρας, καθώς και οι γεωπόνοι Φίλιππος Κοπελίδης και Θεοδώρα Κοσμίδου, με την επικεφαλής Διευθύντρια των Γεωπόνων Αριστέα Νικάκη.

Από πλευράς ΤΑΡ, παρευρέθηκαν οι Θεόδωρος Ζέρβας (Διευθυντής Τμήματος Απόκτησης Δικαιωμάτων Γης), Σπύρος Νάκος (Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνικών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) και ο συνεργαζόμενος γεωπόνος Μάριος Μίχος.

Η ομάδα του ΤΑΡ παρουσίασε στην ΕΑΣ το Πρόγραμμα Βιοτικής Στήριξης που εφαρμόζεται προς όφελος όσων επηρεάζονται από την κατασκευή του αγωγού και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή εδαφολογικών μελετών, τη δωρεάν διάθεση λιπασμάτων, συμβουλευτικές συναντήσεις με ειδικούς, και άλλες δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση των ιδιοκτητών και χρηστών της γης-πάντα με απόλυτο σεβασμό στην ελληνική γη που φιλοξενεί τον αγωγό και τους ανθρώπους που την καλλιεργούν.

Συζητήθηκε επίσης η εξέλιξη της διαδικασίας αποκατάστασης και επιστροφής της γης για την επανέναρξη των αγροτικών εργασιών και άλλα θέματα που αφορούν στην γη και την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Οι δύο πλευρές θα βρίσκονται σε επικοινωνία για να εξετάσουν από κοινού τομείς συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Βιοτικής Στήριξης.

*Δελτίο Τύπου