Οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα συμπαραστέκονται στους συναδέρφους τους στα ΕΛΠΕ «στα δίκαια αιτήματά τους για αξιοπρεπείς όρους εργασίας σε συνθήκες ασφαλείας»

Την αμέριστη συμπαράστασή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας στους εργολαβικούς συναδέρφους τους στα Ελληνικά Πετρέλαια, οι οποίοι έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, «κατεβάζοντας» μια σειρά αιτημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στα Λιπάσματα

Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους εργολαβικούς εργαζόμενους των ελληνικών πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην προκήρυξη των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Εμείς που γνωρίζουμε και βιώνουμε στον δικό μας χώρο εργασίας τι σημαίνει εργαζόμενος με ατομική σύμβαση εργασίας, συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους για αξιοπρεπείς όρους εργασίας σε συνθήκες ασφαλείας.

Κανένας εργαζόμενος σε Βαριά Χημική Βιομηχανία όπως αυτή των Πετρελαίων δεν μπορεί να είναι μόνιμα απειλούμενος από μια «ατυχή απόλυση» ή «μη ανανέωσης» της σύμβασής του την ώρα που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

Απερίφραστα λοιπόν στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για:

  • Αυξήσεις στα κατώτατα ημερομίσθια
  • Την άμεση καταβολή στα επιδόματα γάμου, ανθυγιεινής εργασίας, βάρδιας και αναγνώριση στις τριετίες τους
  • Να μπει ένα τέλος στην απλήρωτη εργασία και να τους αποδοθεί σωστή ασφαλιστική κάλυψη
  • Την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Με «συνεργαζόμενους» εργοδότες και κάθε λογής «αντιπροσώπων» αυτών, που αναγκάζουν τον εργαζόμενο να υποκύπτει σε ολοένα και χειρότερες συνθήκες εργασίας, στερούμενος τις βασικές απολαβές αξιοπρεπούς εργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί καμία Βαριά Χημική Βιομηχανία στη Χώρα.