«Ξενοφών» και «Ζορμπάς» ερήμωσαν το λιμάνι της Καβάλας

Από πότε έχει να καταπλεύσει επιβατικό πλοίο στο «Απόστολος Παύλος»-Οι θυελλώδεις άνεμοι κράτησαν δεμένα τα πλοία ΔΙΑΓΟΡΑΣ και ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ-Πότε αναμένεται ο κατάπλους τους και πότε θα εκτελέσουν τα δρομολόγιά τους

Μπορεί το βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία «Ξενοφών» και το… τέκνο «Ζορμπάς», ο Μεσογειακός Κυκλώνας ο οποίος αναμένεται να περάσει από το νότιο Αιγαίο, να μην έχουν άμεσες καιρικές συνέπειες στην περιοχή μας, εντούτοις τα αποτελέσματά τους φτάνουν μέχρι το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Λόγω των θυελλωδών ανέμων οι οποίοι πνέουν στο Αιγαίο, τελευταία φορά που κατέπλευσε πλοίο για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου στο λιμάνι της πόλης ήταν το βράδυ της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2018, με τα συνεχή απαγορευτικά απόπλου να κρατάνε δεμένα σε Πειραιά και Ραφήνα τα πλοία ΔΙΑΓΟΡΑΣ και ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ αντίστοιχα.

Πάντως, ο καιρός στο κεντρικό Αιγαίο «έσπασε» πρόσκαιρα, με αποτέλεσμα να αποπλεύσουν τα προαναφερόμενα πλοία, τα οποία αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Καβάλας τα ξημερώματα του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018, περί τις 05:00.

Το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ θα εκτελέσει το δρομολόγιό του την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:00 αντί για τις 16:00, ενώ το ΔΙΑΓΟΡΑΣ δε θα εκτελέσει το δρομολόγιο της Κυριακής και θα αποπλεύσει τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2018 στη 01:00.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκτέλεση των δρομολογίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ναυτιλιακό Πρακτορείο ΜΗΛΙΑΔΗ (2510 223421) και στο Λιμεναρχείο Καβάλας (2513 505400-1-2).