Ο Μεσογειακός Κυκλώνας «εκπνέει» κοντά στην Καβάλα; [καιρικοί χάρτες]

Το φαινόμενο ίσως περάσει από την περιοχή μας εξασθενημένο, ως απλό βαρομετρικό χαμηλό, «δίνοντας» βροχές και ίσως καταιγίδες, με τα δεδομένα να αλλάζουν συνεχώς-Εντυπωσιακή άνοδος της θερμοκρασίας την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας με την ονομασία «Ζορμπάς» εισέρχεται στο Αιγαίο, συνεχίζοντας τον απρόβλεπτο «χορό» του, με τα «τρεξίματα» να αλλάζουν διαρκώς. Οι τελευταίες προβλέψεις δείχνουν μια διαφορετική πορεία από αυτήν η οποία είχε αρχικά εκτιμηθεί και συγκεκριμένα μια βόρεια-βορειοανατολική κίνηση, μετά το πέρασμά του από τις Κυκλάδες η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.




Οι χάρτες ανέμου, σύμφωνα με τα «τρεξίματα» της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2018, δείχνουν να «εκπνέει» το φαινόμενο τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 κοντά στην Καβάλα, περνώντας ανατολικά της Θάσου και στη συνέχεια ανατολικά της Καβάλας, από τον δήμο Νέστου, ως ένα απλό βαρομετρικό χαμηλό, δίνοντας βροχές και ίσως καταιγίδες την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, συνοδευόμενο από ανέμους της τάξης των 5-6 μποφόρ και στο Θρακικό Πέλαγος των 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με τάση εξασθένισης από το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα φαινόμενα σε καμία περίπτωση δε θα έχουν την ένταση την οποία παρουσιάζουν στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ τα δεδομένα και τα «τρεξίματα» αλλάζουν διαρκώς, καθιστώντας την ασφαλή μακροπρόθεσμη καιρική πρόβλεψη και την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού σχεδόν αδύνατη.

Η θερμοκρασία στην Καβάλα δε θα ξεπεράσει την Κυριακή τους 18 και τη Δευτέρα τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 θα ανέβει ως τις μέγιστες τιμές της μέχρι και 6 βαθμούς Κελσίου, αγγίζοντας τους 22, με τον καιρό -σύμφωνα με τη μέχρι τώρα τάση- να διατηρείται βελτιωμένος και τις επόμενες μέρες.

Δείτε την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα στη σελίδα του meteokav εδώ.

Δείτε το πέρασμα του βαρομετρικού χαμηλού τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018