Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία στην Καβάλα

Επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος, απαγόρευση απόπλου και ένα τροχαίο ο μέχρι τώρα απολογισμός του πρώτου κύματος κακοκαιρίας-Χιόνια μόνο στην κορυφή του Παγγαίου

Μικροπροβλήματα δημιούργησε στην Καβάλα η απότομη αλλαγή του καιρού, κυρίως λόγω των θυελλωδών βόρειων-βορειοανατολικών ανέμων και της παρατεταμένης βροχόπτωσης, καθώς από το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και το βράδυ, έπεσαν στην Καβάλα 14 mm βροχής, όσα δεν έπεσαν, δηλαδή, εδώ και 40 μέρες!

Όσον αφορά τα χιόνια, περιορίστηκαν σε υψόμετρα άνω των 1.000-1.100 μέτρων, ήτοι στην κορυφή του Παγγαίου (διαβάστε σχετικά εδώ).

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, παρέμεναν κλειστές οι πορθμιακές γραμμές Κεραμωτή-Λιμένας και Καβάλα-Πρίνος, όπως και η γραμμή για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς στο βόρειο Αιγαίο και στο Θρακικό Πέλαγος έπνεαν άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ. Για περισσότερες πληροφορίες για τον απόπλου των πλοίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ναυτιλιακό Πρακτορείο ΜΗΛΙΑΔΗ (2510 223421) και στο Λιμεναρχείο Καβάλας (2513 505400-1-2).

Από τους δυνατούς ανέμους σημειώθηκαν πτώσεις τάσης και επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος σύντομης διάρκειας σε πολλές περιοχές της πόλης της Καβάλας, στους οικισμούς του πρώην δήμου Φιλίππων και σχεδόν σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Νομού Καβάλας.

Επίσης, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, λίγο πριν τις 14:00 σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στις στροφές του Αγίου Σίλα, όταν δύο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά.

Όσον αφορά την κακοκαιρία, θα υποχωρήσει τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και θα επανέλθει την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, αυτή τη φορά με νοτιάδες και νέο γύρο βροχοπτώσεων (διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες μέρες εδώ).