Τελικά θα δούμε… άσπρη μέρα; Ο καιρός στην Καβάλα τις επόμενες ώρες

Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας και πότε θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα-Από πού μπορούν να προμηθευτούν αλάτι οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών του δήμου Παγγαίου-Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Ανατολική Μακεδονία

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας σταδιακά από τις απογευματινές ώρες και έπειτα. Νωρίτερα πιθανότατα να έχουμε κάποια ασθενή φαινόμενα κυρίως στο δυτικό τμήμα του Νομού Καβάλας.




Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

  • οι χιονοπτώσεις οι οποίες θα σημειώνονται σε όλα τα πεδινά και παράκτια τμήματα του Νομού Καβάλας
  • τα φαινόμενα μετά τα μεσάνυχτα και προς το ξημέρωμα του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019 κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και προβλήματα στο οδικό δίκτυο
  • η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με αρνητικές τιμές ακόμα και στα παράκτια
  • οι τοπικά ενισχυμένοι βοριάδες, ειδικότερα ανοιχτά του βορείου Αιγαίου

Συγκεκριμένα, κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου 2019 υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις κατά βάση στα δυτικότερα και ορεινότερα τμήματα του Νομού Καβάλας και στη Θάσο. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανότητα για τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα δυτικά τμήματα και κυρίως στα ορεινά. Από τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση και από τα δυτικά με ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις.

Κατά τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019 οι ασθενείς χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν με εξάρσεις μέτριας έντασης στα δυτικά τμήματα του Νομού και στη Θάσο, ενώ προς το ξημέρωμα και τις πρώτες πρωινές θα έχουμε πλέον παροδικά χιονοπτώσεις μέτριας έντασης στο σύνολο του νομού με έμφαση στα δυτικά και νότια τμήματα (δεν αποκλείονται για λίγο και κάποιες εξάρσεις ισχυρής χιονόπτωσης στα δυτικά και τα νότια τμήματα). Προς τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση με τις χιονοπτώσεις να σταματούν σχεδόν παντού προς τις πρώτες απογευματινές ώρες.
*Πηγή: northmeteo.gr

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Ανατολική Μακεδονία

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Προειδοποίησης Ακραίων Καιρικών Φαινομένων meteoalarm.eu έχει εκδώσει προειδοποίηση επιπέδου «πορτοκαλί» για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, εφιστώντας την προσοχή σε οδηγούς και πεζούς, καθώς, σύμφωνα με την προειδοποίηση, ενδέχεται η εμφάνιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ήτοι έντονων, τοπικά, χιονοπτώσεων και παγετού.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

Προμήθεια αλατιού στη Νέα Πέραμο

Οι δημότες του δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα της Νέας Περάμου μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από το μηχανοστάσιο του δήμου Παγγαίου στη Νέα Πέραμο «Πασχάλης». Επίσης, μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 25940 29070 για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την προμήθεια αλατιού για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών.