Λευκές παραλίες, η… άχιονη Καβάλα και φτυάρια εν δράσει [φωτογραφίες]

Η «Σοφία» παρέκαμψε την Καβάλα, όχι όμως και τα παράλια του δήμου Παγγαίου-Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό τις επόμενες ώρες στον Νομό Καβάλας

Γύρω γύρω χιόνια και στην Καβάλα… απλά Παρασκευή, καθώς η κακοκαιρία με την ονομασία «Σοφία» παρέκαμψε την περιοχή της Καβάλας. Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω καιρικός χάρτης, στον οποίο διακρίνεται η… τρύπα πάνω από τον Νομό Καβάλας.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες

Το meteokav (μπείτε στη σελίδα του εδώ για περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα) εξέδωσε νέα καιρική πρόγνωση, η οποία ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Η επιδείνωση του καιρού θα παρουσιάσει καθυστέρηση και έτσι κατά την διάρκεια της νύχτας θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά τα δυτικά και ορεινά του Νομού με ασθενή φαινόμενα, με τις υπόλοιπές περιοχές να έχουν πολύ τοπικά φαινόμενα (εξαίρεση η Θάσος που ίσως έχουμε φαινόμενα μέτριας έντασης). Παρόμοια εικόνα και κατά τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019 με τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται στον Νομό, ενώ ο καιρός μετέπειτα θα βελτιωθεί.

Χιόνια μέχρι την παραλία και τα… μεγάλα παιδιά το διασκεδάζουν

Πάντως, κάποιες περιοχές του Νομού ντύθηκαν στα λευκά, όπως τα παράλια του δήμου Παγγαίου, με το χιόνι στην παραλία της Τούζλας να φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Ο δήμος Παγγαίου βρίσκεται σε επιφυλακή, όπως και οι… δημοσιογράφοι, με τη συνεργασία αυτοδιοικητικών και ρεπόρτερ να περνάει σε άλλο επίπεδο, όπως έγινε μεταξύ της αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού, Όλγας Αμπατζιά και των δημοσιογράφων του CENTER TV Γιάννη Κομνηνού και Νίκου Ταραπατσή οι οποίοι έπιασαν τα… φτυάρια για καλό σκοπό.

*Φωτογραφίες: Γιάννης Κομνηνός