Η χιονισμένη Καβάλα της «Σοφίας» [φωτογραφίες]

Το χαμηλό βαρομετρικό μετακινήθηκε ανατολικά, αφήνοντας πίσω του παγετό, περιορισμένα προβλήματα, αλλά και όμορφες εικόνες-«Ύποπτος» ο καιρός και τις επόμενες μέρες

Μετά την «Αριάδνη», το βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία «Σοφία» ήταν αυτό το οποίο έδωσε τις πιο λευκές εικόνες στην Καβάλα τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, ο υετός που έπεσε στην τελευταία κακοκαιρία, ήτοι η ποσότητα χιονιού, ήταν μεγαλύτερος από αυτόν της «Αριάδνης», όμως λόγω της «απουσίας» αρνητικών θερμοκρασιών το χιόνι έλιωσε γρηγορότερα.




Παρ’ όλα αυτά, όμως, το σύνολο του Νομού Καβάλας «ντύθηκε» στα λευκά, από τα ορεινά μέχρι και τις παραλίες, με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως το πρωί του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019 στο οδικό δίκτυο και να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Πάντως, τα απόνερα της κακοκαιρίας θα παραμείνουν για μερικές ακόμα μέρες, με τον παγετό, ολικό σε κάποιες περιοχές, να είναι το σοβαρότερο πρόβλημα το οποίο αφήνει πίσω του ο χιονιάς.

Πάντως, μετά τη διακοπή των φαινομένων ανήμερα των Φώτων, ο καιρός γίνεται και πάλι… ύποπτος την επόμενη εβδομάδα, με τη Δευτέρα 7 και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 να είναι «υποψήφιες» μέρες για νέες χιονοπτώσεις, μικρότερης έντασης από αυτές που έδωσε η «Σοφία».

Δείτε το σχετικό διάγραμμα το οποίο αποτυπώνει την προαναφερόμενη αστάθεια

Περισσότερα για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

Δείτε φωτογραφίες από την Καβάλα της… «Σοφίας»