Ο καιρός στην Καβάλα: Χιόνια και στη συνέχεια βροχές [αναλυτική πρόγνωση]

Όλα τα... καιρικά φαινόμενα θα «επισκεφτούν» τον Νομό από τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού σταδιακά από τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2019 με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις οι οποίες θα εκδηλώνονται σε πρώτη φάση ακόμα και σε παράκτιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και της πόλης της Καβάλας.




Σύμφωνα με την ομάδα του meteokav.gr, τα φαινόμενα προς το απόγευμα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του ηπειρωτικού κορμού.

Οι χιονοπτώσεις σταδιακά προς τις βραδινές ώρες θα εναλλάσσονται σε χιονόνερο ή και παγωμένη βροχή αρχικά στα παράκτια και νοτιότερα τμήματα του Νομού και εν συνεχεία πιθανότατα και στα βορειότερα και ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 η κακοκαιρία θα επιμείνει, αλλά με άλλα χαρακτηριστικά, καθώς αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας και βροχές, τοπικά με έντονο χαρακτήρα, κάτι το οποίο, σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού, είναι πιθανό να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα.

Δείτε την κίνηση των νεφών τις επόμενες μέρες

Δείτε την πρόγνωση για τη θερμοκρασία τις επόμενες μέρες

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

Εντυπωσιακή η λευκή εικόνα της δορυφορικής

Χαρακτηριστική είναι η δορυφορική εικόνα του Νομού Καβάλας, όσον αφορά το επίπεδο χιονόστρωσης. Όπως διακρίνει κανείς, το τοπίο είναι λευκό σχεδόν στο σύνολο του Νομού, πλην των παράκτιων περιοχών του δήμου Νέστου.