Το «γυρνάει» σε νοτιά-Ήδη βρέχει στην Καβάλα. Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ προβλέπει θυελλώδεις ανέμους από νότιες διευθύνσεις-Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο Καβάλας-Αλλαγή του σκηνικού μέσα σε λίγες ώρες

Όλα τα… καιρικά φαινόμενα μέσα σε ένα απόγευμα, καθώς μετά τα χιόνια στον Νομό Καβάλας έρχονται βροχές και καταιγίδες. Ήδη βρέχει στην πόλη, ενώ η θερμοκρασία της επόμενες ώρες θα σημειώσει μικρή, αλλά σταδιακή άνοδο, ειδικά στα παράλια, λόγω των νοτιάδων οι οποίοι θα επικρατήσουν στο Θρακικό Πέλαγος.




Μάλιστα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας εξέδωσε προειδοποίηση, στην οποία αναφέρει:

«Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 09 Ιανουαρίου 2019 να επικρατήσουν στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού πελάγους άνεμοι από νότιες διευθύνσεις εντάσεως έως 7 bf και στα ανατολικά έως 8 bf. Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από κυβερνήτες πλοίων και σκαφών, καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση σας από τακτικά δελτία καιρού ΕΜΥ για την λήψη απόπλου».

Ωστόσο, στα ορεινά το Νομού θα επικρατήσει παγετός το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2019, με την αλλαγή του σκηνικού και την επικράτηση των νοτιάδων να γίνεται αισθητή από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.