Καβάλα: Εκτεταμένες ζημιές στον δήμο Παγγαίου από το πέρασμα της κακοκαιρίας [φωτογραφίες]

Να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης-Συσσώρευση υδάτων στην περιμετρική της Καβάλας και στο ύψος του Μπάτη-Προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Αρκετά προβλήματα αφήνει πίσω του στον Νομό Καβάλας το βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία «Φοίβος», τα οποία εντοπίζονται κυρίως στον δήμο Παγγαίου, στον οποίο παρατηρήθηκε καθίζηση δρόμων και συγκεκριμένα στο Χρυσόκαστρο, κάτι το οποίο προκάλεσε και την εκκένωση ενός σπιτιού (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).




Μάλιστα, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ζήτησε από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ να κηρύξει τον δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να κρατήσει μέχρι και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019.

Μικροπροβλήματα από την έντονη βροχόπτωση παρατηρήθηκαν και στην Ελευθερούπολη, όπου συσσωρεύτηκαν ύδατα σε κάποια σημεία της πόλης, ενός έπεσε μέρος τοίχου ενός παλιού σπιτιού στο κέντρο, χωρίς να προκληθούν ζημιές σε οχήματα, ενώ οι υπηρεσίες του δήμου «περιέφραξαν» το σημείο με ειδική σήμανση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019 σημειώθηκε τοπικά και χαλαζόπτωση, όπως στον Πλατανότοπο, χωρίς να αναφερθούν κάποιες ζημιές.

Φωτογραφία: Γιώργος Ιωαννίδης

Έντονα καιρικά φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής και ισχυρούς ανέμους σημειώθηκαν τόσο στο νησί της Θάσου όσο και στον δήμο Νέστου, κυρίως στον πρώην δήμο Ορεινού, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα.

Μικροπροβλήματα και στην πόλη της Καβάλας

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν και στην πόλη της Καβάλας, με κυριότερο την πτώση ενός μεγάλου κλαδιού στην κεντρική πλατεία της πόλης (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) και στον Άγιο Λουκά (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ), ενώ υπήρξε συσσώρευση υδάτων στη στροφή του Μπάτη, αλλά και στον περιφερειακό, στον οποίο, μάλιστα, «έμειναν» και δυο οχήματα.

Προβλήματα στην ακτοπλοΐα από τους ισχυρούς ανέμους

Λόγω των θυελλωδών ανέμων οι οποίοι έπνεαν στο Θρακικό Πέλαγος, εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο και δεν εκτελέστηκαν από και προς το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» τα δρομολόγια για τη Θάσο και για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ναυτιλιακό Πρακτορείο ΜΗΛΙΑΔΗ (2510 223421) και στο Λιμεναρχείο Καβάλας (2513 505400-1-2).