Κακοκαιρία «Μήδεια»: Εκτιμώμενα ύψη χιονόστρωσης σε κάθε πόλη. Πόσο θα «το στρώσει» στην Καβάλα [πίνακας]

Ποια είναι τα συνολικά εκτιμώμενα ύψη χιονόστρωσης στις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021 σύμφωνα με την πρόβλεψη της ομάδας του Northmeteo

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Μήδεια» η οποία φέρνει χιόνια και δριμύ ψύχος. Η προγνωστική ομάδα του Northmeteo παρουσιάζει αναλυτικά τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη χιονόστρωσης ανά πόλη, ένα από τα πιο πολύπλοκα και δύσκολα κομμάτια μιας πρόγνωσης.

Η εκτίμηση των υψών χιονόστρωσης βασίζεται στη διασπορά των ensembles του ευρωπαϊκού μοντέλου γύρω από τη διάμεση τιμή υετού μετά από προσαρμογή στις τυχόν τοπικότητες και με τη βοήθεια της εμπειρίας της προγνωστικής ομάδας του Northmeteo.

Στον πίνακα αναφέρεται ενδεικτικά και προσεγγιστικά το συνολικό ύψος χιονόστρωσης ανά πόλη και ανά γεωγραφικό διαμέρισμα στις περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις έως και το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν προβλέπονται μεγάλα ύψη χιονόστρωσης, με τη Δράμα να παρουσιάζει τα μεγαλύτερη ύψη (4-7 εκατοστά) και την Καβάλα να ακολουθεί με 1-6 εκατοστά.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τα εκτιμώμενα ύψη χιονόστρωσης ανά πόλη

Δείτε εδώ την καιρική πρόγνωση για τον Νομό Καβάλας και τη Θάσο, ενώ περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.