Πελαργοί: Πώς μπορούμε να τους «καλωσορίσουμε» στην… πράξη

Τι κάνουμε αν δούμε κάποιον δακτυλιωμένο πελαργό ή εντοπίσουμε τυχόν πρόβλημα με κάποια θέση όπου φωλιάζουν πελαργοί σε κολώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος

Κάπου μεταξύ lockdown, επιζήμιων για τη Φύση νομοσχεδίων και κορονοϊού η Φύση συνεχίζει με τους δικούς της ρυθμούς και… οι πελαργοί έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους προς τα μέρη μας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, ήδη έχουμε την εμφάνιση των πρώτων πελαργών, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις επιδιορθώσεις στις φωλιές τους, περιμένοντας το ταίρι τους.

Νωρίτερα εμφανίζονται οι πελαργοί οι οποίοι παρέμειναν όλο τον χρόνο στη χώρα μας ή κάπου πολύ κοντά, στη συνέχεια ακολουθούν τα πουλιά που ξεχειμώνιασαν σε κοντινές χώρες, όπως στην Τουρκία και το Ισραήλ και ακολουθούν οι πελαργοί που διαχείμασαν στην Αφρική.

Έχετε τον νου σας, λοιπόν και αν δείτε κάποιον δακτυλιωμένο πελαργό, στείλτε μήνυμα στη σελίδα Every Stork in Greece.

Τόσο οι ίδιοι οι πελαργοί όσο και οι φωλιές τους προστατεύονται από τον νόμο. Σε περίπτωση προβλήματος με κάποια θέση όπου φωλιάζουν πελαργοί σε κολώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος επικοινωνήστε με τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα ή απευθείας με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης επικοινωνήστε με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία:

  • με μήνυμα στο inbox
  • στα τηλέφωνα 210 8228704 και 210 8227937
  • Με e-mail στο [email protected]

*Φωτογραφία: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία