Καβάλα: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στους Αντιφιλίππους [βίντεο, φωτογραφίες]

Επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με εναέρια και επίγεια μέσα-Πριν από έναν χρόνο ξέσπασε φωτιά ακριβώς στο ίδιο σημείο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 17 Αυγούστου 2021 στους Αντιφιλίππους της Καβάλας, στους πρόποδες του Παγγαίου όρους όπου καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής τόσο από αέρος όσο και στο έδαφος.

Συγκεκριμένα επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Petzetel, ένα Canadair και ένα ελικόπτερο, καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής, το έργο της οποίας συνδράμει και ο Δήμος Παγγαίου με υδροφόρες, καθώς και η Αντιπεριφεφέρεια Καβάλας., παρουσία του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη.

Η φωτιά φαίνεται να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο μετά και τις συνεχείς ρίξεις νερού από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ωστόσο οι προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών, υπαλλήλων του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας είναι αμείωτες προκειμένου να σβήσει η φωτιά πριν νυχτώσει, υπό τον φόβο των αναζοπυρώσεων και με δεδομένη την αδυναμία πτήσης των πυροσβεστικών αεροσκαφών μετά τη δύση του ηλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς πριν από έναν χρόνο είχε ξεσπάσει φωτιά στο ίδιο σημείο κατά τις βραδινές ώρες [διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ].

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς