Η κορυφή του Παγγαίου όρους «φλερτάρει» με τις πρώτες νιφάδες χιονιού

H επιμονή των τοπικών ορογραφικών φαινομένων στον Δήμο Παγγαίου, σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, είναι πιθανό να «δώσουν» την πρώτη αίσθηση χειμώνα σε πολύ μεγάλα υψόμετρα

Η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, όπως προβλέφθηκε και από την ομάδα του Meteokav [διαβάστε εδώ την καιρική πρόγνωση] «οδηγεί» το θερμόμετρο σε μονοψήφιους αριθμούς στα ορεινά του Νομού Καβάλας.

Παράλληλα, η ύπαρξη υετού και δη η επιμονή των τοπικών ορογραφικών φαινομένων στον Δήμο Παγγαίου, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, είναι πολύ πιθανό να «δώσουν» τις πρώτες νιφάδες χιονιού σε πολύ μεγάλα υψόμετρα στο Παγγαίο όρος (πάνω από τα 1.800 μέτρα) προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 2021, όπως προβλέπουν και οι σχετικοί χάρτες χιονιού (βλ. παρακάτω).

Η χιονόπτωση σε τέτοια υψόμετρα στο Παγγαίο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον μήνα Σεπτέμβριο, ωστόσο παραμένει πάντα γεγονός η πρώτη αίσθηση χειμώνα αμέσως μετά τις… παραλίες, έστω και στα πολύ μεγάλα υψόμετρα του Νομού Καβάλας.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.