Στην Καβάλα ο πρόεδρος της ΔΕΔΑ, Βασίλης Κοτρώνης

Συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας με επίκεντρο την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή μας

Συνάντηση στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας στην Καβάλα είχε ο πρόεδρος της ΔΕΔΑ, Βασίλης Κοτρώνης με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, στο πλαίσιο ενημερωτικών εκδηλώσεων και επαφών της εταιρείας με φορείς και πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Απόστολος Παυλίδης καλωσορίζοντας τον κ. Κοτρώνη, σημείωσε πως η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή μας είναι μία πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη που ανοίγει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο.

Για την ΔΕΔΑ, το ΤΕΕ είναι βασικός πυλώνας συνεργασίας και η επίσκεψη στα γραφεία σας γίνεται για να εκφράσουμε τον σεβασμό της ΔΕΔΑ στον θεσμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου, επισήμανε ο κ. Βασίλης Κοτρώνης και πρόσθεσε: «Οι μηχανικοί είναι εκείνοι στους οποίους θα στηριχθούμε για να αναπτύξουμε τα δίκτυά μας, να δημιουργήσουμε νέες συνδέσεις και να διασφαλίσουμε ότι ο συνολικός σχεδιασμός του έργου θα στεφθεί με επιτυχία».

Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για την επέκταση του δικτύου, σε τεχνικά ζητήματα και λεπτομέρειες οι οποίες αφορούν στις μελέτες εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου σε παλιές και νέες οικοδομές, στο θεσμικό πλαίσιο και στα χαρακτηριστικά του ελέγχου από τα κλιμάκια της ΔΕΔΑ, καθώς και στον ρόλο γενικότερα του μηχανικού στις επί μέρους φάσεις του έργου.

Στη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκε επίσης η διοργάνωση, από στελέχη της ΔΕΔΑ σε συνεργασία με το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και το ΤΕΕ Θράκης, μιας ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης, στη διάρκεια της οποίας θα αναλυθούν οργανωμένα σε 5 βασικούς άξονες τα τεχνικά ζητήματα του έργου και θα απαντηθούν σχετικά ερωτήματα συναδέλφων μηχανικών.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου 2021 σύμφωνα με τον προγραμματισμό που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.