Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας: Η Energean έχει στόχο έχει τη δυσφήμηση του Σωματείου μας και την κατατρομοκράτηση των μελών μας

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι «δυναμώνουν τον αγώνα τους» και κατηγορούν την εταιρία για «ψέματα»

Μία ημέρα μετά τη διενέργεια της διαβούλευσης μεταξύ της Energean και του Σωματείου Εργαζομένων που κατέληξε σε «ναυάγιο» [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ] η εταιρία ανακοίνωσε ότι προχωράει άμεσα το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων στον Πρίνο [διαβάστε την ανακοίνωση πατώντας εδώ].

Λίγες ώρες μετά, η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας «απαντά» στην ανακοίνωση της Energean διαμηνύοντας ότι «ο αγώνας δεν σταματά», επικαλούμενοι για ακόμη μία φορά την αξιοπρέπεια των ίδιων αλλά και την ασφάλεια της περιοχής μας.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των συνδικαλιστών του Πρίνου.

«Η Εnergean έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια παραπληροφόρησης-χειραγώγησης της κοινής γνώμης που στόχο έχει την δυσφήμηση του Σωματείου μας και την κατατρομοκράτηση των μελών μας. Με συνεχή έκδοση δελτίων τύπου που αναπαράγουν σχολιασμούς από τους τοπικούς συνεργάτες τους έφτασαν στο σημείο να κινητοποιήσουν ολόκληρο τον μηχανισμό της αστυνομικής διεύθυνσης για την προστασία μιας προσχηματικής διαδικασίας διαβούλευσης, με κύριο στόχο την κατασυκοφάντησή μας.

  • Η προσπάθεια της Εnergean των Αύγουστο να βαπτίσει τις απολύσεις και την εργολαβοποίηση μας, «εθελούσια έξοδο» έπεσε στο κενό.
  • Η προσπάθεια εκφοβισμού μας με την απομάκρυνση-απόλυση των Διευθυντών και δύο συναδέλφων μας, δυνάμωσε τον ΑΓΩΝΑ μας.
  • Η προσπάθεια να βαπτίσει με προσχηματική διαβούλευση σε διαθεσιμότητα την εκ περιτροπής εργασία θα πέσει επίσης στο κενό σύντομα.
  • Όλες οι ενέργειές τις μέχρι σήμερα προκάλεσαν την αντίδραση των θεσμικών φορέων, οι οποίοι δικαίωσαν τις θέσεις μας και έδωσαν στην εργοδοσία τις απαντήσεις που πρέπει, όσον αφορά το προσωπικό που είναι απαραίτητο για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου. Γιατί η εταιρεία αγνοώντας παντελώς το πώς λειτουργεί ο Πρίνος μπερδεύει το προσωπικό φύλαξης με το προσωπικό ασφαλείας και διακινδυνεύει όχι μόνο τις δικές μας ζωές, για τις οποίες δεν δίνει «δεκάρα» αλλά και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.
  • Τα ψέματά σας μας κάνουν πιο δυνατούς.
  • Η επιθετικότητά σας μας ενώνει
  • Οι εκφοβισμοί σας μας αφήνουν αδιάφορους
  • Τίποτε δεν μας χαρίστηκε όλα τα κατακτήσαμε με πολύ κόπο. Το ότι μας εκμεταλλευτήκατε όλα αυτά τα χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ