Καβάλα: Ισχυρός παγετός τις επόμενες μέρες. Τι θερμοκρασίες αναμένονται σε πεδινά και ορεινά

Σε ποιες περιοχές του Νομού o υδράργυρος αναμένεται να κατρακυλήσει στους -10 °C. Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Όπως είχε αναφερθεί από την ομάδα του Meteokav, το επόμενο τριήμερο η ψυχρή εισβολή στην ελεύθερη ατμόσφαιρα κορυφώνεται [Διαβάστε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τον Νομό Καβάλας]. Έτσι, σε συνδυασμό με την απουσία γενικευμένων νεφώσεων τις επόμενες ώρες, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2022 η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Ενδεικτικά, στα παράκτια θα φτάσει τους -1 °C ως -4 °C ανάλογα την περιοχή (με τις χαμηλότερες τιμές να καταγράφονται σε παράκτιες περιοχές με επίπεδο ανάγλυφο που ταυτόχρονα βρίσκονται μακρινά από ορεινούς όγκους πχ Κεραμωτή-Τούζλα), στα ηπειρωτικά πεδινά από -2 °C ως -6 °C (με τις χαμηλότερες τιμές να καταγράφονται στο εσωτερικό κλειστών κάμπων πχ Δάτο) και στα ορεινά-ημιορεινά από -5 °C ως -10 °C (χαμηλότερες τιμές σε υψόμετρα άνω των 600-700 μέτρων ή σε οροπέδια, ενδεικτικά στης Λεκάνης όπου υπάρχει και χιονοσκεπές έδαφος η θερμοκρασία ίσως πέσει κάτω από -10 °C).

Στη συνέχεια το Σάββατο 11 Μαρτίου 2022 η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές μόνο, ενώ την Κυριακή 12 Μαρτίου 2022 αναμένεται μικρή άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές και πιθανή περαιτέρω πτώση σε σχέση με τις ελάχιστες τιμές της Παρασκευής.

Από άποψη φαινομένων, την Παρασκευή μετά τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες χιονιού σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και δευτερευόντως σε πεδινές περιοχές που γειτνιάζουν με ορεινούς όγκους (πολύ μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού). Τις βραδινές ώρες φαίνεται τα όποια φαινόμενα να περιορίζονται σταδιακά στα δυτικά-νοτιοδυτικά του Νομού όπου και ίσως δε θα αφορούν αποκλειστικά τις ορεινές-ημιορεινές περιοχές.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.