Το Σωματείο των Πετρελαίων για τις ποινικές διώξεις: Όλα θα κριθούν στο Ακροατήριο…

Οι συνδικαλιστές του Πρίνου υπογραμμίζουν ότι οι διώξεις που τους ασκήθηκαν είναι «πλημμεληματικού» χαρακτήρα και μόνο και τονίζουν: «Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση»

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 η Energean ανακοίνωσε ότι, σε σχέση με τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στις 21 Δεκεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της εταιρίας καθώς και σε σχέση με την παραβίαση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στις 21 Οκτωβρίου 2021, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας άσκησε ποινικές διώξεις κατά 159 πρώην εργαζομένων και 10 πρώην εργαζομένων αντιστοίχως.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε σειρά σοβαρών αδικημάτων, όπως αυτά της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, άρσης ασφαλιστικών εγκαταστάσεων,  έκρηξης από αμέλεια, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, παράνομης οπλοφορίας και άλλα [διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της εταιρίας πατώντας εδώ].

Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 το Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «Το Βαρέλι» εξέδωσε τη δική του ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Εισαγγελίας Καβάλας να ασκήσει διώξεις κατά των μελών του, χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» την κίνηση της εταιρίας να διατρανώσει το γεγονός, ενώ υπογραμμίζει ότι όλες οι κατηγορίες που αποδίδονται στους πρώην εργαζόμενους είναι «πλημμεληματικού» χαρακτήρα και μόνον.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Σωματείου.

«Η πρόσφατη έκρηξη και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις αποδεικνύει περίτρανα τη βασιμότητα των ισχυρισμών μας και επιβεβαιώνει τους φόβους και τις ανησυχίες μας αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας του εργοστασίου.

Η άσκηση πλημμεληματικών και μόνο διώξεων σε βάρος των μελών του σωματείου μας, η οποία γνωστοποιήθηκε με τρόπο πανηγυρικό από την εργοδότρια εταιρεία, προφανώς αποτελεί επικοινωνιακό “αντιπερισπασμό” στο πρωτοφανές ατύχημα και στους κινδύνους που όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι ελλοχεύουν τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Όλες οι ποινικές υποθέσεις, όμως, κρίνονται στο ακροατήριο του αρμόδιου Δικαστηρίου και όχι κατά το στάδιο της τυπική άσκησης ποινικής δίωξης, μετά την υποβολή μάλιστα σωρείας μηνύσεων. Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση».

«ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ» «ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ»