Ο καιρός στην Καβάλα: Αστάθειας συνέχεια με νέο γύρο βροχών και καταιγίδων [πρόγνωση]

Ποιες περιοχές του Νομού θα επηρεαστούν περισσότερο και πού υπάρχει πιθανότητα να είναι εντονότερα τα φαινόμενα σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav-Ο απολογισμός των χθεσινών καταιγίδων

Η καιρική αστάθεια θα διατηρηθεί και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας. Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, κατά τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής:

  • Πολύ υψηλή στα ορεινά τμήματα του Νομού και ιδίως στα βόρεια-βορειανατολικά ορεινά
  • Υψηλή πιθανότητα στα βόρεια πεδινά του Νομού και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους
  • Αξιόλογη πιθανότητα στα περισσότερα υπόλοιπα πεδινά τμήματα
  • Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα στο νοτιοδυτικό και νοτιανατολικό άκρο του Νομού και στη Θάσο

Τοπικά και πρόσκαιρα τα φαινόμενα (όπου εκδηλωθούν) θα έχουν έντονο χαρακτήρα, με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο να εντοπίζεται στις κατηγορίες 1 και 2 (βλ. παραπάνω κλίμακα).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.

Ο απολογισμός των χθεσινών καταιγίδων

Αξιόλογα ύψη βροχής και τοπικά έντονα φαινόμενα άφησε στην περιοχή μας η μεταβολή του καιρού το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 [διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για τη βραδινή κακοκαιρία].

Η υετική κατανομή επιβεβαιώνει πλήρως την πρόγνωση της ομάδας του Meteokav για την κατανομή των φαινομένων [διαβάστε εδώ την πρόγνωση], αφού 1η φάση της μεταβολής από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου ως τις πρώτες πρωινές της Κυριακής περιλάμβανε περάσματα βροχών και καταιγίδων από το σύνολο του Νομού τα οποία -όπως είχε τονιστεί και στην πρόγνωση- ήταν τοπικά έντονα ιδίως σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο και κοντά στον Στρυμωνικό κόλπο.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε από το γεγονός ότι ο ισχυρότερος καταιγιδοπυρήνας αυτής της διαταραχής επηρέασε τις εν λόγω ώρες αυτές τις περιοχές δίνοντας έντονα φαινόμενα, τοπικές χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και εντονότατη ηλεκτρική δραστηριότητα (ιδίως στο νοτιοδυτικό τμήμα του Παγγαίου προς τον Στρυμωνικό κόλπο).

Μάλιστα, οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Δήμου Παγγαίου κατέγραψαν και τα μεγαλύτερη ύψη βροχής, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω.

Εν συνεχεία και μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής η 2η φάση αφορούσε σε κατά περιόδους τοπικές βροχές-μπόρες οι οποίες επηρέασαν το σύνολο του Νομού.