Θάσος: Από τη φωτιά στο χαλάζι-Ισχυρή καταιγίδα σάρωσε μέρος του νησιού [βίντεο]

Πλημμύρισαν δρόμοι, εισροή υδάτων σε σπίτια και καταστήματα-Κεραυνοί προκάλεσαν μικροεστίες φωτιάς οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αμέσως-Η ασθενής βροχή στην Ποταμιά περιόρισε έτι περισσότερο τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων φωτογραφία

Μια ισχυρή καταιγίδα, η οποία συνοδεύονταν από τοπική χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Αυγούστου 2022 το νησί της Θάσου και συγκεκριμένα το βόρειο κομμάτι του.

Από την έντονη καταιγίδα, η οποία διήρκησε περίπου ένα τέταρτο, πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα, ενώ από τις πτώσεις κεραυνών προκλήθηκαν μικροεστίες φωτιάς κοντά στην Παναγία και στον Λιμένα οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αμέσως από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το θετικό είναι ότι η ασθενής βροχή στην Ποταμιά, περιόρισε έτι περισσότερο τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, με τους ισχυρούς ανέμους (καθοδικά ρεύματα από την καταιγίδα) να καθαρίζουν παράλληλα την περιοχή από τον καπνό.

Πάντως, πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Erickson συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στην περιοχή της φωτιάς, κάτι που θα συνεχίσουν να κάνουν μέχρι να πέσει ο ήλιος.

Δείτε βίντεο από το πέρασμα της καταιγίδας ανάμεσα από Λιμένα και Πρίνο