Καβάλα: Πολύ μεγάλα ύψη βροχής από την κακοκαιρία. Μέχρι και… μηχανές έριξαν οι ισχυρές ριπές ανέμου

114 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν στον Άγιο Χριστόφορο του Δήμου Παγγαίου-Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα-Απαγόρευση απόπλου για λίγες ώρες από και προς τη Θάσο

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής έπεσαν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις περιοχές έμφασης του Νομού Καβάλας, όπως αυτές είχαν επισημανθεί στην πρόγνωση καιρού της ομάδας του Meteokav [διαβάστε την εδώ], ήτοι στην ανατολική-βορειανατολική μεριά του Παγγαίου και στην ανατολική-βορειανατολική μεριά της Θάσου.

Ενδεικτικά, στον Άγιο Χριστόφορο του Δήμου Παγγαίου είχαν πέσει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης σχεδόν 114mm βροχής, δηλαδή 114 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο.

Παράλληλα, οι θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι έφταναν τοπικά μέχρι και τα 8 μποφόρ προκάλεσαν προβλήματα για μερικές ώρες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με το νησί της Θάσου, με αποτέλεσμα να ισχύσει απαγόρευση απόπλου μέχρι το μεσημέρι, ενώ ισχυρές ριπές έριξαν μέχρι και… μηχανές [βλ. φωτογραφία από δρόμο στις βόρειες παρυφές της πόλης της Καβάλας]. Πάντως πέραν των προαναφερόμενων, η κακοκαιρία δεν προκάλεσε περισσότερα και κυρίως σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.