ΕΔΕΥΕΠ: Πιο ασφαλής από ποτέ η έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων [φωτογραφία]

Τριμερής συνάντηση με Energean και το Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα

Μια ανάρτηση με έντονο… καβαλιώτικο άρωμα εμφανίστηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στο LinkedIn από την Εταιρεία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων [ΕΔΕΥΕΠ], την εποπτεύουσα αρχή όλων των συμβάσεων για έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας, του Πρίνου, προφανώς, συμπεριλαμβανομένου.

Και αυτό καθώς η ΕΔΕΥΕΠ γνωστοποιεί ότι πραγματοποιήθηκε η πρώτη στην ιστορία της χώρας Τριμερής Συνάντηση για την Ασφάλεια στις Θαλάσσιες Εγκαταστάσεις με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της Energean και του Σωματείου Εργαζομένων της Energean στην Καβάλα.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΥΕΠ, στη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με στόχο την περαιτέρω προώθηση της προσήλωσης στα υψηλότερα στάνταρντ ασφαλείας και τις βέλτιστες πρακτικές.

Δείτε την ανάρτηση της ΕΔΕΥΕΠ sto LinkedIn:

Την ανάρτηση συνοδεύει και δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΔΕΥΕΠ Άρη Στεφάτου ο οποίος επισημαίνει τη σημασία της συνάντησης, τονίζοντας ότι σήμερα οι τεχνολογικές εξελίξεις, ο εκσυγχρονισμός των προδιαγραφών ασφαλείας και η επιμονή στις διεθνείς πρακτικές, έχουν καταστήσει την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων ασφαλέστερη από ποτέ.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε απαθείς», πρόσθεσε ο κ. Στεφάτος, «καθώς στην ανάπτυξη της ενέργειας στην θάλασσα πρέπει να εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει να προσφέρει προς όφελος των εργαζομένων και για την προστασία του οικοσυστήματος».

Σημειώνεται ότι η ΕΔΕΥΕΠ είχε επιθεωρήσει προ μηνών τις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου, δίνοντας το «πράσινο φως» για την επανέναρξη της παραγωγής η οποία, όπως έχει γράψει το KAVALA POST, ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ].