Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Συνεχίζονται οι «μάχες» με τα κουνούπια με ψεκασμούς από αέρος στον Δήμο Νέστου

Θα δοθεί προτεραιότητα σε μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού κοντά σε κατοικημένες περιοχές

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών για το έτος 2023 και λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες δειγματοληψίες του τεχνικού/επιστημονικού προσωπικού του έργου καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, την αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας, την εκδήλωση περιστατικών στη χώρα εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου το έτος 2022, τα ιστορικά δεδομένα παραγωγικότητας σε προνύμφες των παραλιακών, αγροτικών και φυσικών οικοσυστημάτων της Περιφέρειας, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών από αέρος (χαμηλή πτήση με ελικόπτερο) στα ανωτέρω οικοσυστήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νέστου (ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοχές Χρυσούπολης, Χρυσοχωρίου, Νέας Καρυάς, Χαιδευτού, Μοναστηρακίου, Κεραμωτής, Ερατεινού, Αγιάσματος, Πηγών, περιοχή Αεροδρομίου, κτλ ), την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι κλιματολογικές συνθήκες επιτρέψουν τις πτήσεις και διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Θα δοθεί προτεραιότητα σε μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «Ενέργειες Καταπολέμησης Κουνουπιών» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στην περίπτωση κατά την οποία, για οποιοδήποτε λόγο, αναβληθούν οι εφαρμογές θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών από την Περιφέρεια συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικά σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Νέστου (λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής π.χ. ορυζώνες) με εβδομαδιαίες εναέριες επεμβάσεις και καθημερινές επίγειες δράσεις καταπολέμησης.